Teknoloji

Sony Xperia serisinde 2:1 görüntü oranına sahip 6 inç ekranı tercih edebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperiaSony Xperia serisinin yeni üyelerinden birinde 2:1 görüntü oranına sahip 6 inçlik bir ekranı tercih edebilir. Japon teknoloji devinin ortağı olduğu girişimler arasında yer alan Japan Display Inc. (JDI), 2:1 görüntü oranına sahip 1080p Full Active LTPS LCD panellerin üretimine başladı. İnce çerçeveye sahip 6 inçlik panel, “Pixel Eyes” adını taşıyan bir teknoloji barındırıyor. Söz konusu teknoloji, daha derin siyah seviyelerini mümkün kılıyor. Islak parmaklarla kontrol de yeni panelin özellikleri arasında yer alıyor.

JDI tarafından yapılan açıklamada, ekranın üretiminde yüksek yoğunluklu yeni bir tesisat düzeninin, yeni işleme ve modül montaj teknolojilerinin kullanıldığı ifade edildi. Şirket, yeni LCD modülü yapısı sayesinde telefonun ve ekranın aynı boyutta olabileceğini ve böylelikle yeni telefon tasarımlarının önünün açıldığını belirtti.

Sony dışında Toshiba ve Hitachi de JDI’ın ortakları arasında yer alıyor. Sony geçmişte, özellikle amiral gemisi telefonlarında, JDI tarafından üretilen ekran panellerini kullanmıştı. Japon elektronik devi, 2017 içinde üst segmentte konumlanacak iki telefonu daha tanıtmayı planladığını doğrulamıştı. Şirketin bu telefonlardan birinde 2:1 görüntü oranına sahip ekranı tercih edebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Sony Xperia serisinde 2:1 görüntü oranına geçiş konusunda temkinli davranabilir

Ancak Sony’nin pazarlama direktörü Don Mesa, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada 2:1 (18:9) görüntü oranına geçiş yapmak için bir planlarının olmadığını belirtmişti. Son zamanlarda akıllı telefon pazarında pek parlak günler geçirmeyen şirketin farklı görüntü oranına geçiş konusunda temkinli bir tavır takınması da ihtimaller arasında gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER