Teknoloji

Sony Xperia serisinin 4K çözünürlüklü yeni telefonu CES 2017’de tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperiaG3112 ve G3121 model numaralarını taşıyan iki Sony Xperia telefonu, bir süre önce Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun onayından geçmişti. İlk söylentiler söz konusu telefonların şubat ayında Barselona’da düzenlenecek MWC 2017’de tanıtılacağı yönündeydi. Ancak Çinli sosyal medya sitesi Weibo’da yapılan bir paylaşım, cihazların çıkışı için başka bir önemli etkinliği işaret ediyor.

Reviewer rumuzlu kullanıcı tarafından paylaşılan bilgilere göre, söz konusu iki telefondan biri 5 veya 5.2 inç bir ekran taşıyacak. Bu model kullanıcılara Full HD çözünürlük sunacak. 5.5 inç ekranlı model ise 4K çözünürlükle potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkacak. İki telefonun da önümüzdeki yılın ilk günlerinde Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2017’de tanıtılabileceğini belirten duyumcu, 4 GB RAM’in de işaretini verdi. Ancak bu işaretin iki yeni Sony Xperia telefonunu kapsayıp kapsamadığı şu an için bilinmiyor.

Sony Xperia Z5 Preimum ile 4K çözünürlüğü telefonlara getirmişti

2015’te tanıtılan Xperia Z5 Premium, 4K çözünürlüklü ekranıyla piyasadaki diğer amiral gemilerinden farklı bir yerde konumlanmayı başarmıştı. Rakipleri 2K çözünürlükteyken 4K çözünürlük sunmak, Sony’ye akıllı telefon pazarında farklı bir noktaya yerleşme imkanı sağlamıştı.

Ancak piyasaya çıktığı dönemde 4K içerik sayısının günümüze kıyasla az olması, Xperia Z5’in etkisini biraz kırmıştı. Görüntü kalitesiyle olumlu yorumlar alan Xperia Z5, 4K etkisini genellikle içerikleri ölçeklendirme yoluyla sağlayabilmişti.

Sony Xperia serisinin yeni üyelerinin CES 2017’de tanıtılacağı iddiasının kulağa oldukça ilginç geldiğini belirtmek gerekiyor. Japon şirketin yeni telefonlarını genellikle IFA veya MWC’de tanıttığı biliniyor. CES’in şirket için yeni bir saha olacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER