Teknoloji

Sony Xperia 3 fotoğrafları ilginç tasarımı işaret ediyor

sony xperia 3

Sony için işler mobil cihaz pazarında çok uzun zamandır yolunda gitmiyor. 2019’un üçüncü çeyreğinde şirketin satışları yüzde 32 oranında düşmüştü. Ancak bu durum, Sony’yi yeni telefonlar üstünde çalışmaktan alıkoymamış gibi görünüyor. Çin kaynaklı haberlere göre; Sony, Xperia 3 adını taşıyan yeni bir amiral gemisi telefon hazırlıyor.

Xperia 3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. İnternete sızan ve Xperia 3’e ait olduğu belirtilen görseller ise hem cihazın duyurusunun yakın olduğunu düşündürüyor hem de ilginç bir tasarımı işaret ediyor.

Sızan görsellere göre; Xperia 3 düz bir ekran ve kavisli bir arka panelle gelecek. Günümüz standartlarında bile ilginç olan bu tasarımın Sony için pek yabancı olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket, yıllar önce Xperia Arc modelinde bu tarz bir tasarımı tercih etmişti.

Sony Xperia 3 de 21:9 CinemaWide ekranla gelecek

Akıllı telefonun düz, CinemaWide panelinin 21:9 görüntü oranına sahip olacağı belirtiliyor. Ekranın etrafında bir çentik veya açılır bir mekanizma görünmüyor. Tercihini OLED panelden yana kullanması beklenen Sony’nin 90Hz yenileme oranı trenine binip binmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

sony xperia 3Xperia 3’e dair iddialar bunlarla sınırlı kalmıyor. Akıllı telefonun 5G destekli bir versiyonunun da sunulması bekleniyor. Üç arka kamera ve Video Creator özelliklerinin de Xperia 3’te kullanıcılarla buluşacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER