Teknoloji

Sony Xperia 3 için yeni bir işaret daha

sony xperia 3

Sony Xperia 3 hakkındaki dedikodular bir süredir devam ediyor. Sony’nin 2020 model amiral gemisinin çıkışı için etrafta dolaşan işaretlere bir yenisi daha eklendi. Geekbench’in benchmark testi, Xperia 3’ün teknik donanımına ilişkin önemli detayları gösteriyor.

Geekbench’in veri tabanındaki sonuca göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 12 GB RAM’in eşlik ettiği görülüyor. Snapdragon 865 işlemcinin varlığı pek şaşırtmasa da, RAM kapasitesinin Xperia 1’e kıyasla ikiye katlanması dikkat çekiyor.

Benchmark testi sonucnda, ana kart kısmının karşısında “Kona” ifadesi yer alıyor. Kona’nın Snapdragon 865’in kod ismi olması, önemli bir teknik detayı gözler önüne seriyor. Telefonun kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağı da benchmark testinin gösterdikleri arasında bulunuyor.

Cihaz ismi olarak PM-1310’un görünmesi kafa karışıklığına yol açabilir. Ancak bu isim, SonyMobile.com üzerindeki desteklenen cihazlar listesinde de yer alıyor. Xperia 1’de de PM-122X kod adının kullanıldığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla bu isimlendirmenin Sony’nin geçmiş stratejisine uygun olduğu görülüyor.

sony xperia 3

Akıllı telefonun dört farklı versiyonunun olacağı belirtiliyor. En üst versiyonda 5G bağlantı desteğinin bulunacağı görülüyor. Sony’nin akıllı telefon için kavisli bir arka paneli tercih edeceğine dair söylentiler de etrafta dolaşıyor. Xperia 3’te QHD çözünürlüklü bir ekranın bulunacağı da konuşulanlar arasında bulunuyor.

Sony Xperia 3 “Xperia 0” adıyla da çıkabilir

Sony’nin Snapdragon 865 işlemcili yeni amiral gemisinin arkasında altı kameranın bulunacağı iddiası da daha önce gündeme gelmişti.

sony xperia 3

Sony Xperia 3’ün Xperia 0 adıyla tanıtılabileceği de iddia ediliyor. Şirketin 2020 planında bunun dışında üç amiral gemisinin daha bulunacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER