Teknoloji

Sony’nin IFA 2019 kadrosu şekilleniyor

Sony‘nin eylül ayında Berlin’de gerçekleştirilecek IFA 2019‘da Xperia 1’in halefi olarak tanımlanabilecek bir cihazı tanıtacağına dair haberler, bir süre önce gündeme gelmişti. Ancak internete sızan yeni bir bilgi, Xperia 2 olarak anılan bu cihazın tek başına gelmeyeceğini gösteriyor. Sony Xperia 20 adıyla anılan ve Xperia 10’un takipçisi olacak bir cihazın da IFA 2019’da tanıtılacağı söyleniyor.

Xperia 10’un Japonya’da satılacak versiyonuna ait olduğu iddia edilen özellik listesi internete sızdı. Telefonun uluslararası versiyonun özelliklerinin de benzer bir çizgide olması muhtemel görünüyor. Japonya versiyonu ile uluslararası versiyon arasındaki temel farkların bellek ve dahili depolama alanı kapasitesi olması bekleniyor.

Xperia 20’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 710 yonga setin tercih edilmesi dikkat çekiyor. 21:9 sinematik görüntü oranına sahip, 6 inç büyüklüğündeki ekranın Full HD+ çözünürlük sunması bekleniyor. Snapdragon 710’a ise 4 veya 6 GB RAM ile 64 veya 128 GB RAM’in eşlik etmesi öngörülüyor.

Sızan özellik listesine göre; Sony Xperia 20, 12 megapiksel çözünürlüklü iki arka kameraya sahip. Bu sistemdeki ikinci 12 megapiksellik kameranın telefoto mu yoksa ultra geniş açılı lens mi olacağı henüz bilinmiyor. Mevcut Xperia 10’un arka kamera sisteminde 5 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER