Teknoloji

Sony Xperia 2 ve Xperia 20 ile ilgili ilk görüntüler ortaya çıktı

sony xperia 2

Sony’nin akıllı telefon pazarında tutunmaya yönelik son hamlesini bundan yaklaşık üç ay önce görmüştük. Sony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus modelleri yurt dışında satışa sunulmaya başladı. Ancak Sony Xperia 1 henüz tüketicilerle buluşmadı. Bu arada, üç telefonun da Türkiye’de satışa çıkmayacağını söyleyelim. Daha Xperia 1 piyasaya çıkmamışken, Sony’nin sonbaharda satışa sunmasını beklediğimiz Xperia 2 ve Xperia 20 modelleri ortaya çıktı. Görünen o ki Sony, Xperia 1 ile yöneldiği tasarım tercihinden vazgeçmeyecek.

Xperia 1’in ayırt edici özelliği, tutuşa göre ultra geniş ya da ultra uzun olarak nitelendirilebilecek ekranı. Aynı ekran formatı orta segment Xperia 10 serisine de taşınmıştı. Sony’ye göre, 21:9 görüntü oranı videoları izlemek için mükemmel bir oran. Bu formata uygun fazla video olmasa da, Sony bunu savunuyor. Ne var ki şirket, ideal akıllı telefon kullanımı için en uygun telefon yüksekliğinin ne olduğu konusunda fikir belirtmiyor.

Anlaşılan Sony, Xperia 2 ile birlikte daha önce yaptığı hatanın farkına vardı ve telefonu biraz kırptı. OnLeaks’in izniyle CashKaro tarafından yayınlanan fotoğraflar ve detaylar, Xperia 2’nin 6.1 inç ekran ve 158 x 68.3 x 8.3mm boyutlara sahip olacağını gösteriyor. Karşılaştıracak olursak, Xperia 1’de 6.5 inç ekran ve 167 x 72 x 8.2mm boyutlara sahip gövde bulunuyor.

Dikkat çeken bir başka ayrıntı da Xperia 2’nin arkasındaki üç kamera oluyor. Xperia 1, şirket içindeki iki iş kolunun yaşadığı çekişmenin ardından, üst sınıf Sony IMX sensörünü barındıran ilk telefon olmuştu. Bu sefer şirketin ne ile karşımıza çıkacağını görmek ilginç olacaktır.

Xperia 20 ise Pricebaba‘nın paylaştığı fotoğraflarla görüldü. Birkaç ay önce çıkan Xperia 10 ile karşılaştırıldığında, hemen göze çarpmayacak olsa da, bir değişikliğin bulunduğu görülüyor. Örneğin, parmak izi tarayıcısının altındaki güç düğmesi kaldırılmış. Tamamen metal yerine camdan yapılmış arka yüzün dışında, Xperia 20 Sony’nin bu yılın başlarında çıkardığı ultra uzun boylu orta segment telefondan farklı görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER