Teknoloji

Sony Xperia 2’nin detayları netleşmeye devam ediyor

sony xperia 2

Sony Mobile, her yıl iki amiral gemisi telefon tanıtıyor. İlk amiral gemisi telefonunu Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) duyuran şirket, ikinci amiral gemisinin duyurusunu ise Berlin’de gerçekleştirilen IFA’da yapıyor. Bu gelenek 2019’da da değişmeyecek gibi görünüyor. MWC 2019’da Xperia 1‘i duyuran Sony, IFA 2019 sahnesine de Xperia 2 ile çıkmaya hazırlanıyor.

Xperia 2’ye dair dedikodular uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun Xperia 1s, Xperia 1v, Xperia 1r ve Xperia PF62 gibi isimlerle resmiyet kazanabileceği de daha önce iddia edilmişti. WinFuture sitesinde yayınlanan yeni bir haber, Xperia 2 hakkında hem görsel hem de teknik anlamda daha fazla detaya ulaşmayı sağlıyor.

Pazarlama amacıyla hazırlanan görseller, telefonun arkasında üç lensli bir kamera sisteminin bulunacağını gösteriyor. Xperia 1’de de üç lensli bir kamera sistemi mevcuttu. Ancak bu sistem panelin orta kısmına yatay olarak yerleştirilmişti. Xperia 2’de ise panelin dikey olarak sol üst köşeye yerleştirildiği görülüyor. Telefonun yanına yerleştirilen parmak izi tarayıcısı ve 21:9 görüntü oranına sahip Cinema Wide ekran, Xperia 2 ile Xperia 1’in diğer ortak noktaları arasında bulunuyor.

Xperia 2’nin ekranının 6.1 inç büyüklüğünde olduğu söyleniyor. Xperia 1’de 6.5 inç büyüklüğünde 4K çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Xperia 2’de çözünürlüğün Full HD+’a iniyor. AMOLED panel ve HDR desteği iki ekranın ortak özelikleri arasında sayılıyor.

Xperia 2’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor. Arka kamera sisteminin ise 12 megapiksel çözünürlüklü üç lensten oluştuğu söyleniyor. Cam ve metalin birleştiği kasa için siyah, mavi ve kırmızı renk seçeneklerinin sunulacağı belirtiliyor.

Sony Xperia 2 ne zaman tanıtılacak?

Bu iddiaların doğruluğunu görmek için fazla uzun süre beklemek gerekmiyor. Sony Xperia 2, büyük ihtimalle Sony’nin IFA 2019 kapsamındaki etkinliğinde tanıtılacak. 5 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek olan etkinlik, Türkiye saatiyle 14:00’da başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER