Teknoloji

Sony Xperia 10 II tanıtıldı: OLED ekran, Snapdragon 665 işlemci

sony xperia 10 ii plus

Xperia 1‘i Xperia 1 II olarak güncelleyen Sony, orta segmentte konumlanan Xperia 10‘u da Xperia 10 II ismiyle yeniledi. Şirket, yeni akıllı telefonunun ismini “Xperia 10 mark 2” şeklinde okuyor.

Sony’nin yeni isimlendirme stratejisi, şirketin Xperia 10 II’de pek fazla yenilik sunmadığını düşündürebilir. Ancak Xperia 10 II, belli özellikleriyle seleflerinden dikkat çekici şekilde ayrılıyor.

Xperia 10’daki LCD panel, Xperia 10 II’de yerini OLED panele bırakıyor. 21:9 görüntü oranından vazgeçmeyen şirket, 6 inç büyüklüğündeki ekranda Full HD+ çözünürlük sunuyor.

Akıllı telefon, Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisini taşıyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Xperia 10 II, enerjisini 3600 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil, Sony’nin Stamina Modu ve uyarlanabilir şarj teknolojilerinden de yararlanıyor.

Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan Xperia 10 II’nin hem arkası hem de önü Gorilla Glass cam ile kaplı. 8.2 mm. kalınlığındaki telefon, boyutları itibarıyla oldukça rahat taşınabilecek gibi görünüyor.

Akıllı telefonun arkasına geçildiğinde kullanıcıları üç sensörlü bir kamera sistemi karşılıyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı ve telefoto kameralar eşlik ediyor. Xperia 10’un kamera sistemindeki derinlik sensöründen ise vazgeçilmiş.

Sony Xperia 10 II ne zaman çıkacak?

Xperia 10 II de suya dayanıklılık konusunda IP65 ve IP68 sertifikalarına sahip. Orta segment telefonlarda suya dayanıklılığın pek öncelikli bir kriter olmadığını göz önüne alınca Sony’nin yeni telefonuna fark yaratacak bir özellik eklediği söylenebilir.

Sony Xperia 10 II, ilkbaharın başlarında satışa sunulacak. Telefonun fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER