Manşetler

Sony Xperia 1, Xperia 10 ve Xperia 10 Plus ile yola devam ediyor

2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) yeni akıllı telefonlarını duyuran şirketler arasına Sony de katıldı. Rakipleri katlanabilir telefonlara odaklansa da, Japon teknoloji devi klasik çizgiden şaşmıyor. Sony Xperia 1, Xperia 10 ve Xperia 10 Plus adını taşıyan telefonlarıyla mobil cihaz macerasında yeni bir döneme başlıyor. Şirketin isimlendirme stratejisini sadeleştirmesi göze çarpan ilk unsur oluyor.

Sony Xperia 1, yeni telefonlar arasında amiral gemisi olarak öne çıkıyor. Xperia XZ Premium serisinin yerini alan Xperia 1’e “süper orta segment” olarak tanımlanan Xperia 10 ve Xperia 10 Plus eşlik ediyor. Söz konusu akıllı telefonların daha önce Xperia XA3 ve XA3 Plus adıyla resmiyet kazanacağı iddia edilmişti.

Sony Xperia 1’de 6.5 inç büyüklüğünde, 21:9 görüntü oranına sahip OLED ekran bulunuyor. 4K çözünürlüklü ekran, HDR desteği de sunuyor. Suya dayanıklı cam bir kasaya sahip olan Xperia 1’de 12 megapiksel çözünürlüklü üç lens barındıran bir arka kamera modülü bulunuyor. Söz konusu modülün Sony Alpha ekibiyle birlikte geliştirildiğine de dikkat çekiliyor. Kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti bulunan Sony Xperia 1, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip.

Dolby Atmos Sound ses desteği bulunan telefonda Creator Mode isimli özel bir mod da mevcut. Söz konusu mod, kullanıcıların içerikleri yönetmenin istediği tarza en yakın şekilde görmelerini sağlıyor. Focus Mode (Odak Modu) ise oyunlar sırasında bildirimleri engelliyor ve RAM kısıtlamasını devredışı bırakıyor. Böylelikle hem performans artışı hem de kesintisiz bir oyun deneyimi sağlanıyor.

Sony’nin MWC 2019 kadrosunun diğer üyeleri Xperia 10 ve Xperia 10 Plus ise metal yekpare kasalara sahip. Ancak iki telefonun da suya dayanıklı olmadığını belirtmek gerekiyor. Xperia 10’da 21:9 görüntü oranına sahip, Full HD+ çözünürlük sunan 6 inçlik LCD ekran bulunuyor. Xperia 10 Plus’ta ise ekranın nitelikleri değişmese de, büyüklüğü 6.5 inçe çıkıyor.

Sony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus

Xperia 10 Plus’ta Qualcomm Snapdragon 636 yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Xperia 10’un kalbinde ise Snapdragon 630 yonga seti bulunuyor. 3 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bu yonga setini tamamlıyor. Her iki akıllı telefon da çift arka kameraya sahip. Ancak optik zoom özelliği sadece Xperia 10 Plus’ta bulunuyor.

Sony Xperia ailesinin yeni üyelerinin tamamında microSD kart desteği sayesinde depolama alanını üstüne 512 GB dahili depolama alanı eklenebiliyor. Üç telefon da kutularından Android 9 Pie ile çıkarken, işletim sistemini Sony’nin kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Bu yazılım, ekranın üstünde ve altında iki uygulamayı eş zamanlı olarak çalıştırabiliyor.

Sony Xperia 1, Xperia 10 ve Xperia 10 Plus ne zaman çıkacak, fiyatları ne kadar?

Sony Xperia 1, ilkbaharın sonlarında satışa sunulacak. Akıllı telefon İngiltere’de 799 pound karşılığında satılacak. Xperia 10 ve Xperia 10 Plus ise Avrupa’da bugün itibarıyla raflardaki yerini alacak. Telefonların İngiltere’deki fiyat etiketlerinde 329 ve 429 pound yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER