Teknoloji

Sony Xperia 1 V tasarımıyla selefinin izlerini koruyacak

sony xperia 1 v

Xperia 1 V olduğu söylenen, Sony’nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonunun tasarımı, geride kalan hafta sonu OnLeaks ve Green Smartphones tarafından yayınlanmış resmi olmayan görüntülerde sızdırılmış görünüyor. Aslında Sony, Xperia 1 IV ile aynı tasarıma bağlı kalarak çok heyecan verici bir harekete girişmiyor. Dikey kamera modülü, köşeli kenarları ve uzun en-boy oranlı ekranlarıyla iki telefonu birbirinden ayırmak zor olacaktır.

Bu, Xperia 1 V’nin geçen yılki telefonla tamamen aynı olacağı anlamına gelmiyor. Green Smartphones, IV modelindeki 12 megapiksel ultra geniş kamerasının 48 megapiksel sensör kullanacak şekilde yükseltilebileceğini, ayrıca 12 GB yerine 16 GB RAM ile gönderilme ihtimalinin olduğunu bildiriyor. Ekranın 6,5 inç ile aynı boyutta olacağı söylense de, cihazın biraz daha kısa ve daha az geniş olması, bu sefer daha ince çerçeveler görebiliriz. Bu yılın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisini kullanması da kesin olacak gibi görünüyor.

Her ne olursa olsun, karşımıza yine çok ilgi çekici olmayan, ancak Sony heveslilerinin beğeneceği bir akıllı telefon çıkacaktır. Bu arada giderek daha az talep edilse de, şirket yeni telefonunda da 3.5mm kulaklık jakını koruyacak gibi görünüyor.

Sızan teknik özellikler de, Xperia 1 V’nin Sony’nin önceki cihazlarından büyük bir sapma olmayacağını gösteriyor. Şirketin pazar payı, Samsung ve Çinli rakiplerine kıyasla azaldı, ancak Sony, geçen yılın telefonundaki sürekli optik yakınlaştırma lensi veya hızlı seri çekim gibi uzmanlık özelliklerine odaklanmaktan memnun görünüyor. Uzmanlara hitap eden bu özellikler, 1599 dolar gibi, geçen yılın Xperia 1 IV modelinin sahip olduğu yüksek bir yurt dışı satış fiyatıya sunuluyordu ve bu da eleştirilere neden olmuştu.

Xperia 1 V’nin ne kadara satılacağına dair henüz bir bilgi yok, ancak Green Smartphones bu yaz piyasaya sürülmeden önce, telefonun şubat sonunda duyurulabileceğini öne sürüyor. Sadece birkaç hafta içinde Barselona’da gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi ile Sony’den daha fazlasını duymak yüksek ihtimal taşıyor. Yüksek ihtimal taşıyan, neredeyse kesin olan bir başka nokta ise, bu telefonun Türkiye’de piyasaya sunulmayacak olmasıdır.

İLGİLİ HABERLER