Teknoloji

Sony’nin yeni devi: Xperia 1 V: Üstün kamera teknolojisi ve daha fazlası

sony xperia 1 v sony xperia 1 vi

Sony, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 V’i duyurdu. Bu yeni model, bir önceki model olan Xperia 1 IV’ten dış görünüş olarak pek farklı olmasa da, içerisinde bir dizi yenilik barındırıyor. Bu yeniliklerin en önemlisi, ana kamerada kullanılan ve Sony’nin “mobil için Exmor T” olarak adlandırdığı yeni sensör. Bu sensör, Sony’nin iddiasına göre, geçen yılın modelindekine kıyasla 1.7 kat daha büyük bir CMOS görüntü sensörüne sahip.

Xperia 1 V’in premium bir fiyat etiketi var. ABD’de ön siparişler bugün itibarıyla açıldı ve fiyatı 1399.99 dolar. Avrupa’da ise telefon 1399 euro / 1299 sterlin karşılığında satılacak ve Haziran sonunda sevkiyat yapılması bekleniyor.

Xperia 1 V, önceki modellerde olduğu gibi üç arka kameraya sahip. Yeni sensör, geçmiş Xperia telefonlarında Sony’nin kullandığından daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü. GSMArena’ya göre, sensörün toplam çözünürlüğü teknik olarak 52 megapiksel ancak 4.3:3 en boy oranı nedeniyle 4:3 stiller veya 16:9 video için biraz kırpma yapıldığında etkin çözünürlük 48 megapiksel oluyor.

Sony, Xperia 1 V’de nadiren bulunan ancak hayranların sevdiği özelliklere yer vermeye devam ediyor. Telefonun yanında yer alan özel bir kamera deklanşör düğmesi, bir microSD kart yuvası ve 3.5mm kulaklık girişi gibi özellikler bu kategoride. 6.5 inçlik OLED ekranı 120Hz yenileme hızına sahip ve Sony’nin iddiasına göre ek bir hoparlöre gerek kalmadan filmler ve müzikler için otantik bir izleme deneyimi sunan çift stereo hoparlörlerle çevrili.

Telefon, Qualcomm’un en son Snapdragon 8 Gen 2 amiral gemisi işlemci ile birlikte 12GB RAM ve 256GB genişletilebilir depolama alanı ile güçlendirilmiş. 5,000mAh batarya, 30W kablolu şarj ve 15W kablosuz şarj desteği sunuyor. Sony’nin iddiasına göre, çeşitli optimizasyonlar sayesinde pil, 3 yıl kullanımdan sonra bile şarjının yüzde 80’ini hala tutacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER