Manşetler

Sony Xperia 1 II ile 5G dönemine merhaba diyor

sony xperia 1 ii

Sony, geçtiğimiz yıl tanıttığı Xperia 1’in takipçisini tam olarak bir yıl sonra gözler önüne çıkardı. Xperia 1 II gibi ilginç bir isme sahip olan telefon, şirket adına önemli bir anlam da taşıyor. Sony, Xperia 1 II ile 5G pazarına merhaba diyor. Ancak bu noktada telefonun ABD’de 4G desteğiyle satılacağını ve şirketin bu pazar için Xperia Pro isimli ayrı bir model hazırladığını belirtmekte fayda var.

Sony, yeni amiral gemisinin kamera yeteneklerine özellikle dikkat çekiyor. Xperia 1 II’de 3.5 mm. kulaklık jakının geri dönmesi ve kablosuz şarj desteğinin sunulması da önemli yenilikler olarak ön plana çıkıyor.

108 megapiksel kameraya sahip telefonların sayısı giderek artıyor. Böyle bir dönemde 12 megapiksellik üç sensör ve bir Uçuş Süresi sensöründen oluşan bir arka kamera sistemi sunmak, en azından kağıt üstünde, Sony’nin geride kaldığını düşündürebilir. Ancak Sony Alpha serisi fotoğraf makinelerinden ödünç aldığı numaralarla bu durumu bir dezavantaj olmaktan çıkarmayı amaçlıyor.

Bu özelliklerden ilki, telefonun sürekli çekim modunda saniyede 20 kareye kadar fotoğraf çekebilmesi. Şirket, bu özelliğin akıllı telefonlar için bir ilk olduğunu belirtiyor. İkinci özellik ise otomatik odaklama/otomatik pozlama hesaplamasının saniyede 60 defa yapılabilmesi. Göz takibi yapabilen otomatik odaklama özelliğinin kapsama alanı, hayvanları da kapsayacak şekilde genişletilirken; Sony, Xperia 1 II’nin kamerasının çerçevenin yüzde 70’ine otomatik odaklama yapabileceğine dikkat çekiyor.

sony xperia 1 ii

Sony Xperia 1 II ile birlikte yeni bir uygulama sunuyor

Sony, yeni akıllı telefonuyla birlikte Photo Pro adını taşıyan yeni bir uygulamayı da duyurdu. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Cinema Pro uygulamasının yanındaki yerini alan Photo Pro, kullanıcılara daha fazla manuel kontrol sunuyor. Sony, uygulamanın arayüzünün yer değiştirebilir lensli kameralarınkine benzer olduğunu vurguluyor. Dileyen kullanıcılar, daha sade kamera uygulamasıyla da fotoğraf çekebiliyor.

Sony Xperia 1 II’de üç kamera sensörüne Uçuş Süresi sensörü eşlik ediyor. Diğer sensörlerin üçü de, tıpkı iPhone 11 Pro gibi, 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. Xperia 1 II’nin 24mm f/1.7 ana kamerası, 1/1.7 inç büyüklüğünde bir sensör taşıyor. 16mm f/2.2 ultra geniş açılı kamera ve 70mm f/2.4 telefoto kamera sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde 8 megapiksel bir kamera bulunuyor.

Sony Xperia 1 II ile 4K 60fps ve 2K 120fps video kaydı gerçekleştirmek mümkün. Şirket, telefonun video kaydında rüzgar sesini filtreleyebileceğine de dikkat çekiyor. Xperia 1 II’nin ses tarafındaki bir diğer çarpıcı özelliği ise Sony’nin geçtiğimiz sonbaharda duyurduğu 360 Reality Audio formatını destekleyen ilk akıllı telefon olması.

Xperia 1 II de 6.5 inç büyüklüğünde 4K HDR OLED ekran taşıyor. Bu ekran 21:9 görüntü oranına sahip. Akıllı telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 865 işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Sony Xperia 1 II, 5G desteğini Qualcomm’un X55 modemi desteği sayesinde sunuyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. Parmak izi tarayıcısı kenarda olan telefon, suya dayanıklılık konusunda IP65 ve IP68 sertifikalarına sahip. Çift ön hoparlör de telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Sony Xperia 1 II, Avrupa’da ilkbaharın sonlarında satışa sunulacak. Telefonun ABD’deki çıkış tarihi ise henüz açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER