Teknoloji

Sony Xperia 1 II’nin gölgede kalan detayları ortaya çıkıyor

sony xperia 1 ii
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Xperia 1 II geçtiğimiz ay resmen gözler önüne çıkmıştı. Resmi duyuruya rağmen, akıllı telefonla ilgili bazı noktalar hâlâ bilinmiyor. Kamera donanımına dair detaylar da bu grupta yer alıyordu. Sony kameraların özelliklerini açıklasa da, tercih ettiği sensörler konusunda bilgi vermemişti.

Ancak gerçekleştirilen bir test sayesinde Xperia 1 II’nin kamera detayları netleşti. Akıllı telefonun 12 megapiksel çözünürlüklü ana kamerasında Sony’nin IMX557 sensörünün tercih edildiği ortaya çıktı. 12 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamerada ise yine Sony’ye ait IMX363 sensör bulunuyor. Sony, 12 megapiksel telefoto kamerada ise Samsung ISOCELL S5K3T2 sensörü seçmiş. 8 megapiksel ön kamera ise yine Samsung tarafından üretilen S5K4H7 sensörü taşıyor.

IMX363 ve ISOCELL S5K3T2 sensörlerin detayları biliniyor. IMX557 konusunda ise somut bir detay yok. Ancak ismine bakıldığında bu sensörün IMX555 ile aynı aileden olduğu düşünülebilir. Sony IMX555 sensör, Samsung tarafından Galaxy S20 ve S20 Plus’ın ana kamerasında tercih edilmişti. Daha önce hiçbir telefonda kullanılmayan IMX557’nin Xperia 1 II’ye özgü olma ihtimali bir hayli kuvvetli görünüyor.

sony xperia 1 ii

Xperia 1 II’nin depolama hızı için yapılan Androidbench testi de başka bir detayı gözler önüne seriyor. Sonuçlara bakıldığında Sony’nin telefonda UFS 3.0 depolamayı tercih ettiği anlaşılıyor. UFS 3.0 depolama teknolojinin varlığı, çok yüksek sıralı okuma ve yazma hızlarını işaret ediyor.

Sony Xperia 1 II, şirketin kamera konusundaki uzmanlığını sergilediği bir cihaz profili çiziyor. Yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 1200 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER