Teknoloji

Sony Xperia 1 fiyatı yurt dışında ön siparişe çıkmasıyla belli oldu

sony xperia 1 .1 akilli telefon

Sony Xperia 1, geride kalan MWC 2019’un en fazla dikkat çeken akıllı telefonlarından bir tanesi olmuştu. Sony’nin henüz herkesin deneyimlemesine hazır hâle getirmediği ve sadece uzaktan bakmamıza izin verdiği bu cihazın önümüzdeki mayıs ayında satışa sunulması bekleniyor. Ancak bundan önce, 21:9 4K ekranlı Android telefon İngiltere’de ön siparişe sunuldu. Üstelik bir hayli yüksek bir fiyat etiketiyle.

Xperia 1, Clove Technology aracılığıyla 849 pound fiyat etiketiyle ön siparişe çıktı. Bu fiyat, haberi yayınladığımız sıradaki güncel kurla, 6012 TL’ye karşılık geliyor. ABD doları cinsinden de fiyatın 1100 dolar seviyesini geçtiğini belirtmek gerekiyor. Yani Sony, yeni amiral gemisi Android telefonunu, modaya uyarak 1000 doların üstünde bir fiyattan konumlandırıyor.

Xperia 1’in siyah, mor, gri ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor. Ön siparişler başlamış olsa da, telefonların teslimatı mayıs sonuna kadar başlamayacak.

Sony Xperia 1 özellikleri

Sony Xperia 1’de 6.5 inç, 4K (3840 x 1644) çözünürlüklü ve 21:9 görüntü oranlı OLED ekran bulunuyor. Ekran HDR desteğine de sahip. Stereo hoparlör de hesaba katıldığında Xperia 1, hareket hâlindeyken benzersiz bir sinema filmi izleme deneyimi vadediyor.

Bunun dışında Xperia 1’in 12 megapiksel çözünürlüklü ve farklı odak uzaklıklarına sahip üç arka kamerası bulunuyor. Bunlardan biri standart lens, diğeri telefoto lens, üçüncüsü de süper geniş açılı lens. Ayrıca Android telefonda 8 megapiksel ön kamera, kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu, Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 3300 mAh kapasiteli pil ve Android 9 Pie da mevcut.

Artık Sony Android telefonları Türkiye’ye gelmiyor. Bu nedenle Sony Xperia 1’in de ülkemizde resmi olarak satışa çıkmasını beklemiyoruz. Eğer gelseydi, fiyatının 10 bin TL seviyesine epey yakın olmasını bekleyebilirdik.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER