Teknoloji

Sony Xperia 1’in Avrupa stoklarında sıkıntı yaşanıyor

sony xperia 1.1

Sony Xperia 1 geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılmıştı. Mobil cihaz pazarında son yıllarda sıkıntılar yaşayan Sony, yeni amiral gemisinin Avrupa’daki stoklarında da sıkıntı yaşıyor gibi görünüyor. Bu sıkıntının talep yoğunluğundan mı, yoksa arz düşüklüğünden mi kaynaklandığı ise şu an için bilinmiyor. Özellikle telefonun mor renkli versiyonunu bulmanın oldukça zor olduğu belirtiliyor.

İngiltere’de Xperia 1 stoklarının tükenmeye yakın olduğu ifade ediliyor. Amazon’da telefondan sadece birkaç adet kaldığı söyleniyor. Clove da ise sadece siyah renkli Xperia 1 bulunuyor. Very’de ise telefonun mor renkli versiyonu satılıyor.

Sony Mobile’ın Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’daki çevrimiçi mağazalarında Xperia 1’in stokta olduğu görülüyor. Ancak bu mağazada telefonun mor versiyonu bulunamıyor. Siyah, beyaz ve gri seçenekler konusunda ise bir sorun yaşanmıyor.

Almanya’da MediaMarkt’ın çevrimiçi mağazasında ise hem siyah hem de mor renkli Xperia 1 mevcut. Ancak teslimat süresinin ortalamanın üzerine çıkması ve 9-10 gün olarak belirtilmesi dikkat çekiyor. Norveç ve Polonya’da da telefonun sadece siyah versiyonu bulunabiliyor. Sony Xperia 1, Türkiye’de ise resmi olarak piyasaya sürülmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER