Teknoloji

Sony’nin yeni akıllı telefonları için sızıntılar devam ediyor

sony xperia 1 .1 akilli telefon

Sony, 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) kapsamında düzenleyeceği etkinlikte yeni telefonlarını tanıtmaya hazırlanıyordu. Ancak şirket daha resmi iptal kararı gelmeden MWC 2020’ye katılmaktan vazgeçmişti. Şirket MWC 2020 etkinliğinin olması gereken saatte çevrimiçi bir etkinlik gerçekleştirecek. Sony Xperia 1.1 de bu etkinlikte tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor.

Xperia 1.1’in Sony’nin yeni amiral gemisi olması bekleniyor. Akıllı telefonun Xperia 5 Plus adıyla da resmiyet kazanabileceği söyleniyor. Son iddialar, Xperia 1.1’in en çok konuşulan özelliğinin kamerası olabileceğini gösteriyor.

AndroidNext sitesinde yer alan habere göre; Xperia 1.1, kısa süre önce tanıtılan Samsung Galaxy S20 Plus ile aynı kamera sistemine sahip olacak. Bu da akıllı telefonun 12 megapiksel ana kamera, 64 megapiksel hibrit zum kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve Uçuş Süresi (ToF) sensörü taşıyacağı anlamına geliyor.

Söz konusu sensörlerin üretimlerinin bile Samsung tarafından gerçekleştirildiği de iddialar arasında yer alıyor. Xperia 1.1 ile 8K HDR video kaydının yapılabileceği de söyleniyor. Ancak bu konuda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor.

Sony Xperia 1.1 ile Xperia 9’u da tanıtabilir

Sony’nin Xperia 1.1 ile birlikte Xperia 9’u da tanıtması bekleniyor. Orta segmentte konumlanması öngörülen Xperia 9 için ortaya çıkan son sızıntı, telefonun tasarımını ve önemli teknik özelliklerini gösteriyor. Qualcomm Snapdragon 765 işlemciye sahip olacağı söylenen telefonun üç arka kamera taşıdığı ve ekranının üst çerçevesinin oldukça büyük olduğu görülüyor.

sony xperia 9

Sony’nin yeni telefonlarına dair iddiaların doğruluğunu görmek için 24 Şubat’a kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER