Teknoloji

Sony XB501G LED boyutu ve Google Asistan desteğiyle dikkat çekiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony XB501GSony’nin ExtraBass serisi hoparlörlerini tanımak pek zor olmuyor. Boyutları, LED ışıkları ve parlayıp sönen çerçeveleriyle partileri renklendiren seri oldukça popüler. Ancak IFA 2018’de görücüye çıkan Sony XB501G, bazı noktalarda bu karakteristik özelliklerden sıyrılıyor.

Öncelikle kolay taşınabilir olması, XB501G’nin dikkat çeken ilk özelliği oluyor. Bir futbol topu büyüklüğündeki hoparlör, partiyi yanında taşımak isteyenler için uygun bir seçenek profili çiziyor.

Yerleşik Google Asistan desteği de XB501G’ye ayrıcalık kazandıran özellikler arasında yer alıyor. Google Home’un daha büyük ve daha kaliteli ses veren bir versiyonuna dönüşen hoparlör, eğlence dışında bilgi almayı da sağlayan bir araç hâline geliyor. Partide daha fazla ses isteyenler, iki adet Sony XB501G hoparlörü eşleştirip stereo sese ulaşabilecek.

Sony XB501G, yerleşik tutacağı sayesinde rahatlıkla taşınabiliyor. IP65 suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip hoparlörde USB-C girişi de mevcut. Renkli ışık ve halkalarıyla göz alacak gibi görünen hoparlör, ekim ayında satışa sunulacak. ABD’de XB501G’ye sahip olmak için 299.99 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER