EğlenceUlaşım

Sony 6.95 inçlik XAV-AX5000 ile araç içi multimedya deneyimini büyütüyor

sony XAV-AX5000CES 2018’e oldukça kalabalık bir kadroyla gelen Sony, araç içi multimedya çözümlerini unutmadı. Şirket, 6.95 inç büyüklüğünde kapasitif ekrana sahip yeni araç içi multimedya sistemi XAV-AX5000’i Las Vegas’ta görücüye çıkarttı. Sony XAV-AX5000, 6.95 inçlik kapasitif ekranını yanı sıra, hem Apple CarPlay’i hem de Android Auto’yu desteklemesiyle dikkat çekiyor.

XAV-AX5000, boyutları ve ekran yapısıyla 2017 çıkışlı selefi XAV-AX100’ün önüne geçmeyi başarıyor. XAV-AX100, 6.4 inç büyüklüğünde ve dirençli bir dokunmatik ekrana sahipti. Dokunmatik ekranın kapasitif hâle gelmesi, Sony adına önemli bir aşama olarak değerlendirilebilir.

XAV-AX5000’in alüminyum panelinde kaynak seçimi ve ses yüksekliğini ayarlamak için kullanılan fiziksel tuşlar bulunuyor. İki adet USB girişi bulunan sistem, USB üzerinden FLAC formatındaki ses dosyalarının oynatılmasını destekliyor.

Sony’nin alan tasarrufu amacıyla tasarladığı yeni gösterge içi alıcısı da XAV-AX5000’de kullanılıyor. Şirketten yapılan açıklamada, XAV-AX5000’nin arka alan derinliğinin XAV-AX100’e kıyasla yüzde 23 daha az olduğuna dikkat çekiliyor. Yeni multimedya sistemi, arka görüş kameralarını da destekliyor. Böylelikle otomobil geri vitese takıldığında arka görüş kamerasının görüntüsü otomatik olarak ekrana taşınıyor. Sony, sistemin otomobil başlatıldığında çok hızlı biçimde çalıştığının da altını çiziyor.

Sony XAV-AX5000 ilkbaharda satışa sunulacak

Sony XAV-AX5000, ilkbahar aylarında raflardaki yerini alacak. Araç içi multimedya sisteminin fiyat etiketinde yazacak rakam ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER