Manşetler

Sony Windows Phone telefonu çıkaracağına dair beklentileri artırdı

Sony’nin bu yıl içinde bir Windows telefonu çıkaracağı söyleniyor. Şirketten Microsoft ile bu yönde görüşmelerin sürdürüldüğüne dair bir doğrulama geldi. TechRadar sitesine konuşan Sony Avrupa mobil şefi Pierre Perron, şirketinin sadece tek bir işletim sistemiyle çalışan üretici olmak istemediğini, bunun uzun vadede öngörülebilir bir konum olmadığını kaydetti.

sony-logo-02012011

Perron, PC ortamında Microsoft ile çalışmanın kendileri için ilgi çekici bir fikir olduğunu, onlarla olan işbirliğini sürdürmek istediklerini kaydetti. Mobil pazarın da görüşmelerin bir parçasını oluşturduğunu, Windows Phone platformunu kullanmayı ve bununla neler sunabileceklerini araştırdıklarını dile getirdi.

Geçmişte Sony Windows Phone prototipine ait fotoğraflar birkaç kez sızmıştı. Bu nedenle şirketin Microsoft’un telefon yazılımını test ettiğine inanılıyordu. Perron önceden de, 2012 yılında Sony’nin Microsoft ile çalıştığını ortaya koyan bir açıklama yapmıştı. Son ipucu hem Sony hem de ZTE’nin Windows Phone 8 donanımları çıkarmayı planladığına dair dedikoduların hemen ardından gelmiş oldu.

Microsoft’un nisan ayında Windows Phone 8.1 güncellemesine ait detayları açıklaması bekleniyor. Bu yeni yazılımın çıkışıyla birlikte onunla çalışan donanımların da kendini göstermesi bekleniyor. Sony’nin Windows PC’leriyle aynı markayı taşıyan, yani Vaio markalı bir Windows Phone o sıralar çıkış gerçekleştirebilir.

Şu anda Windows Phone pazarında Nokia’nın hakimiyeti söz konusu ve Microsoft’un platformu daha da yukarı taşımak için diğer telefon üreticilerine de bağlı kalmak istemesi anlayışla karşılanabilir. Yazılım üreticisinin Windows Phone için lisans ücretlerini indirerek daha fazla donanım ortağını kendisine çekmek istediği de konuşuluyor. Microsoft’un mevcut telefon satıcıları içinde Windows Phone için ek destek bulması büyük önem taşıyor ve Sony bir Windows Phone donanımına kendi adını verecek sıradaki büyük isimlerden biri gibi görünüyor.

İlgili >> TechRadar

İLGİLİ HABERLER