Teknoloji

Sony Windows 8 işletim sitemli monitör bilgisayar Vaio Tap 20’yi tanıttı

Sony’nin IFA 2012’de düzenlediği etkinlikte tanıttığı çok sayıdaki üründen biri de Windows 8 işletim sistemli monitör bilgisayar Vaio Tap 20. 20 inç’lik bir boyuta sahip olan cihazı muadillerinin aksine farklı pozisyonlarda, örneğin yatay, konumlandırmak mümkün. Microsoft’un dokunma özelliklerine uygun işletim sistemi Windows 8 ile çalışan bilgisayar, Sony tarafından ”ev bilgisayarlarında yeni ve taze bir konsept” olarak tanımlanıyor. Oturma odası kullanımı için tasarlanan bilgisayarda, Mobile BRAVIA Engine 2 teknolojisi sayesinde daha pürüzsüz bir görüntü sağlanıyor. Ses desteği ise ClearAudio+ ve S-Force Front Surround 3D ile güçlenmiş durumda. Vaio Tap 20’nin paneli 1600 x 900 çözünürlüğe sahip.

Sony, dokunmatik özelliğe sahip diğer monitör bilgisayarlarda sıkça görülen bir sorun olan kol yorgunluğuna karşı da bir çözüm oluşturmuşa benziyor. Cihaz yatay konuma getirildiği zaman ”One-touch” özelliği sayesinde diğer NFC uyumlu cihazlar ile de bilgisayarı kontrol etmek mümkün olacak. Vaio Tap 20 Intel Core i3, i5 ve i7 işlemci seçenekleri ile satışa sunulacak. RAM seçenekleri 4 ve 8 GB olarak belirlenirken, maksimum hafıza 1 TB’a kadar ulaşıyor. Intel 4000 HD grafik kartı ise oyunseverleri hayal kırıklığına uğratacak cinsten.

Sony’nin ev içinde rahatlıkla taşınabilmesini istediği Vaio Tap 20’nin şarj edilebilir pili bunu mümkün kılıyor. Her ne kadar taşınabilir olsa da cihazın bir tablet olmadığını yaklaşık 5 kilogramlık ağırlığı hatırlatıyor. 26 Ekimde Windows 8’in yayınlanmasının ardından piyasaya çıkacak olan cihazın satış fiyatına ilişkin ise bir bilgi verilmedi.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER