Teknoloji

Sony yeni kablosuz kulaklığıyla pil ömrünü artıracak

sony WH-1000XM4

Sony‘nin kablosuz kulak üstü kulaklıklarından WH-1000XM3; yüksek gürültü engelleme performansı, rahatlığı ve pil ömrüyle büyük ilgi ve beğeni görmüştü. WH-1000XM3’ün bu kadar fazla ilgi görmesi, hâlefine yönelik beklentiyi de artırmıştı. Sony WH-1000XM4 için ilk somut bilgiler ve görseller sonunda internete sızdı.

WH-1000XM4’ün fotoğrafları, Brezilya’nın resmi iletişim kurulu Anatel’in veri tabanı aracılığıyla internete sızdı. Fotoğraflar Everton Favretto isimli bir kişi tarafından Twitter’da paylaşıldı.

Fotoğrafların resmi bir kurumun veri tabanı için çekilmiş olması, estetik yoksunluğunun sebebini açıklıyor. Fotoğraflara biraz dikkatli bakıldığında Sony’nin WH-1000XM4’ün tasarımında WH-1000XM3’ten pek uzaklaşmadığı görülüyor.

Anatel’in veri tabanında bulunan kullanım kılavuzu, Sony’nin kulaklıkta yaptığı değişiklikler konusunda ipucu veriyor. Ancak bu kılavuza çok da fazla güvenmemek gerekiyor. Zira kılavuzda ağırlık ve kablosuz çalışma süresi gibi bilgilerin karşısında gerçek sayılar yerine “XX” şeklinde yer tutucu ifadeler bulunuyor. Dolayısıyla sunulan kullanım kılavuzunun henüz taslak niteliğinde olduğu söylenebilir.

Yine de, taslak kılavuz sayesinde M4’ün M3’e kıyasla geliştiği noktalar görülebiliyor:

  • Bluetooth 5.0 (M3’te Bluetooth 4.2 desteği mevcuttu)
  • 2W nominal güç tüketimi (8W)
  • 40 saat kablolu ve gürültü engelleme özelliği aktif çalışma süresi (36 saat)
  • “Sohbet İçin Konuş” adını taşıyan yeni bir özellik. Bu özellik sayesinde Siri, Google Asistan ve Alexa ile iletişim kurmak kolaylaşabilir. (M3’te bir tuşa basmak gerekiyordu)

Bluetooth 5.0 desteği ve azalan nominal güç tüketimine bakıldığında Sony WH-1000XM4 ile birlikte daha uzun bir kablosuz kullanım süresi sunulması ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Nominal güç tüketiminin yüzde 75 oranında azalması, pil ömründeki artışın da bir hayli fazla olacağını düşündürüyor. Yine de, Sony WH-1000XM4’ün selefinin başarısını tekrarlamasında önemli faktörlerden birinin de fiyat olacağını unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER