Teknoloji

Sony’nin yeni kablosuz kulaklığı önceki modellerden daha küçük olacak

sony wf-1000xm5

Sony her iki yılda bir üst sınıf Bluetooth kulaklıklar çıkarıyor. Bunlardan biri kulak üstü, diğeri ise kulak içi tasarıma sahip oluyor. Sony WF-1000XM5 de 2021’de çıkan kulak içi model WF-1000XM4‘ün yerini almaya hazırlanıyor. Kısa süre önce ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanan kulaklığa ait görseller de ortaya çıktı.

Görsellere bakıldığında M5’in M4’e kıyasla daha kompakt bir tasarıma sahip olduğu hemen göze çarpıyor. M4’ü kullananların veya deneyenlerin şikayetçi olduğu şeylerden birisi de kulaklığın büyüklüğüydü. Dolayısıyla Sony’nin gelen geri bildirimlere kulak vererek bir çözüm sunduğu söylenebilir.

Şarj kutusuna bakıldığında ise Sony’nin şarj için üç yerine iki nokta kullandığı görülüyor. Kutuda ana materyal olarak M4’te olduğu gibi mat plastiğin tercih edildiği belirtilirken, görsellere bakarak kutunun boyutu konusunda bir şey söylemek pek kolay olmuyor. Ancak kulaklıktaki küçülmenin şarj kutusuna da yansıması bekleniyor.

sony wf-100xm5

Sony WF-1000XM5’te şarj kutusunun pil kapasitesi artıyor

M4’ün şarj kutusunda 140 mAh kapasiteli bir pil mevcut. Görsellere bakıldığında M5’te şarj kutusunun pil kapasitesinin 230 mAh’e çıktığı görülüyor. Bu kapasite artışının beraberinde şarj hızı artışı getirip getirmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor. LED gösterge ışığını kutunun içinden önüne taşıyan Sony, kablosuz şarj desteğini de yine sunuyor.

sony wf-100xm5

Sertifikaların ortaya çıkması ve sızıntıların başlaması, Sony WF-1000XM5 için resmi duyurunun uzak olmadığı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER