Teknoloji

Sony ve TSMC küresel çip kriziyle birlikte mücadele edebilir

sony airplay 2

Küresel çip kıtlığı Japonya’da bazı beklenmeyen iş birlikleri yaratmaya müsait gibi görünüyor. Reuters’ın haberine göre; Sony ve TSMC, Japonya’nın Kumamoto şehrinde birlikte yarı iletken fabrikası kurmayı değerlendiriyor.

Gelen bilgilere göre, Sony’nin görüntü sensörü fabrikasının yakınlarına inşa edilecek olan fabrikanın çoğunluğu TSMC’nin kontrolünde olacak. 7 milyar dolarlık yatırım maliyetinin yarısının Japon hükümeti tarafından karşılanacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Fabrikada kameralar, otomobiller ve diğer amaçlar için çip üretileceği söyleniyor. Otomobil parçaları üreticisi Denso’nun da projeyle ilgilendiği konuşuluyor. Eğer proje hayata geçerse, fabrikada üretimin 2024 itibarıyla başlaması planlanıyor. Konuyla ilgili olarak şimdilik Sony’den veya TSMC’den bir açıklama gelmiş değil. Ancak TSMC daha önce bu tarz planları aktif bir şekilde değerlendirdiğini belirtmişti.

Ortak bir fabrikanın sürpriz olmayacağını belirtmek gerekiyor. Bazı analistler çip kıtlığının 2023’e kadar sürmesini öngörüyor. Bu öngörüde talebin beklenenden daha hızlı büyümeyeceği düşüncesi önemli rol oynuyor. Ortak fabrika sayesinde Sony, TSMC ve Japonya teknoloji endüstrisi çip krizinden daha hızlı çıkabilir. Bunun teknoloji endüstrisinin genelinin ivme kazanmasına yardımcı olacağı da rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER