Teknoloji

Sony ve Panasonic OLED TV iş ortaklığı için görüşmeler yapıyor

TV panel sektöründe kısa süreli ortak girişimleri ve geçici iş ortaklıklarını fazlasıyla görüyoruz. İşte bunlardan bir tanesinin daha kurulmak üzere olduğu söyleniyor. Sony’nin yeni bir iş ortaklığı kuracağı ve bu ortaklığın diğer tarafında rakibi Panasonic’in bulunacağı iddiası bir süredir ortalıkta dolaşıyor.

Sony’nin OLED TV’ler için AU Optronics ile ortaklık kuracağına yönelik dedikoduların devamında hem Nikkei hem de Wall Street Journal Sony’nin Panasonic ile OLED görüntü panelleri geliştirmek ve üretmek için fırsat kolladığını yazdı. Söylenenlere göre pazarlıklar henüz başlangıç aşamasında ve suya düşme ihtimali de bulunuyor. Eğer pazarlıklar olumlu sonuçlanırsa, oluşturulacak yeni plan Sony’nin televizyon bölümünü OLED ve Crystal LED TV’ler geliştirecek şekilde yeniden yapılandırması planıyla da örtüşmüş olacak. 

Sony CEO’su Kaz Hirai TV bölümünü 2013 yılından itibaren yeniden kâr edebilir hâle getirmeye çalışacağını dile getirmişti, ancak OLED’in bu kısa vadeli hedefin bir parçası olmayacağı tahmin ediliyor. OLED TV’lerin nispeten yüksek fiyatları bunların ilk etapta fazla alıcı bulmasına engel olacak gibi görünüyor. Bu arada Nikkei’nin haberine göre oluşturulması muhtemel ortaklık doğrultusunda geliştirilecek ürünlerin 2015 öncesinde piyasaya çıkması beklenmiyor. Umarız Sony ve Panasonic’in oluşturma ihtimali bulunan ortak girişimi sayesinde büyük ekranlı OLED TV’lerin fiyatında belli bir düşme görürüz.

İlgili – Nikkei
İlgili – Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER