Eğlence

Sony ve Microsoft’un gelecek nesil oyun konsollarının çıkışı 2014’ü bulabilir

Ne Microsoft, ne de Sony 2014 yılına kadar yeni oyun konsollarını çıkarmayabilir. Kotaku’ya konuşan bir kaynağın iddiasına göre hem Microsoft hem de Sony, gelecek nesil konsollarını geciktirerek mevcut nesil konsollarını beslemeye devam etme yolunda karşılıklı mesajlar veriyor.

Sony ve Microsoft’un aksine, Nintendo’nun ise gelecek nesil oyun konsolunu gelecek yılın içinde çıkaracağı tahmin ediliyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Microsoft ve Sony mevcut sistemlerini daha üstün özelliklerle besleme yoluna gidebilir. Örneğin, Microsoft’un 2013’te daha gelişmiş özellikli Kinect’i barındıran bir Xbox 360 güncellemesiyle gelebileceği konuşuluyor. Sony’nin de 2014 yılından PlayStation’ın halefini piyasaya sürmeyeceğini, bu konuda ilk adımı Microsoft’a bırakacağı M2 Research analisti Billy Pidgeon tarafından dile getiriliyor.

Bu arada Microsoft Xbox 360 için 2015 yılına kadar destek vermeye devam edeceğini açıklamıştı. 2005’te tanıtılan bir sistemin üzerine müşteri ilgisini uzun zaman boyunca çekmek konusunda Microsoft ne kadar başarılı olacak? Bunu zamanla göreceğiz.

İlgili – Kotaku

İLGİLİ HABERLER