Teknoloji

Sony ve LG arasındaki PlayStation 3 mücadelesinde kazanan şimdilik Sony

LG ve Sony arasında süren patent anlaşmazlığı nihayet bir sonuca ulaştı, en azından şimdilik… LG, Sony’yi Blu-ray patentlerini ihmal etmekle suçlamış ve Hollanda’da çıkardığı mahkeme kararıyla bu ülkede satılmakta olan PlayStation 3 konsollarının toplatılmasına ön ayak olmuştu. Hatta PS3 satın almış kişilerin evlerine gidilip bu konsollara el koyulması şeklinde bir mahkeme kararı bile alınmıştı.

Sony ve LG arasındaki bu savaşta bir sonraki hamle sırası Sony’deydi. Sony de mahkemeye itiraz etti ve bunun sonucunda LG’ye ceza kesildi. LG el koyduğu tüm PS3’leri sahiplerine iade edecek ve Sony’ye 130 bin avro ceza ödeyecek. Ayrıca Güney Koreli şirket el konulan tüm konsolların Sony’ye birkaç gün içinde iade edilmesi konusunda da garanti verecek. Aksi takdirde gecikme yaşanan her gün için 200 bin avro ceza ödemek zorunda kalacak. İleride alınacak yasal kararlara kadar PS3’ün Avrupa satışlarına da izin verildi.

Her ne kadar Sony mücadelenin bu ayağını kazanmış gibi görünse de, LG paten ihlâl davası için zorlamaya devam edecektir. Görünüşe göre, bu iki şirket arasında bizi yeni mücadeleler bekliyor.

İlgili – PlayStationLifeStyle

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER