Teknoloji

Sony VAIO W inceleme altında: Yüksek çözünürlüğe düşük grafik donanımı gitmiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony_vaio_w_netbook_review-540x234

Sony’nin VAIO W netbook serisine görece yüksek, 1366 x 768 çözünürlüklü, 10.1 inç’lik ekran eklemesinin sebebinin rakiplerinin bir adım önüne geçmek olduğunu biliyoruz. Ancak Sony bunu yaparken Atom N270 tabanlı ultrataşınabilir sistemlerin genel performansını gözardı mı etti? Computer Shopper sitesinin yapmış olduğu VAIO W incelemesi akıllara bu soruyu getiriyor.

Grafik performansını ölçen 3DMark06 testinde VAIO W 76 puan ile en yavaşlar arasında yerini almış. Intel’in 945 yongaseti üzerinde çalışan GMA 950 grafik kartının 1024 x 576 çözünürlükle bile ne kadar zorlandığını göze alırsak, 1366 x 768 için nasıl bir tablonun ortaya çıkacağını tasavvur edebilirsiniz. Ekran performansının yanında pil ömrü açısından da VAIO W sınıfta kalıyor. Standart 3 hücreli batarya ile gelen bu bilgisayar WiFi açıkken en fazla 2 saat 24 dakika çalışabilmiş. Eğer GMA 950 yongasetine fazla yüklenilmezse iyi bir ses performansı almak mümkün. Web sayfalarında dolaşmak rahat, ancak büyük elli kullanıcıların ellerine kramp girebilir. Öte yandan, klavyenin tuş aralıkları özenle oluşturulmuş.

Sonuç olarak, eğer N270 devriminin sonunu yakalamış bir netbook istiyorsanız, göze hoş gelen tasarımı ve kullanabildiğiniz takdirde yüksek çözünürlüğü ile VAIO W ciddi bir rakip sınıfına sokulabilir. Yine de, Computer Shopper gibi biz de gelecek senenin başında çıkacağı tahmin edilen Atom N450’li makinaları beklemenizi tavsiye ederiz.

İlgili – Computer Shopper

İLGİLİ HABERLER