Manşetler

Sony VAIO Tap 20 Ön İnceleme

Sony’nin IFA 2012’de tanıttığı ürünler arasında ilgi çekici olanlardan bir tanesi de hiç şüphesiz VAIO Tap 20’ydi. Görünüş itibariyle bir monitör bilgisayarın tüm özelliklerini taşıyan bu ürünü farklı kılan içinde 2.5 saate kadar çalışma ömrü sunan bir bataryaya sahip olması, böylelikle evin veya iş yerinin içinde her yere serbestçe taşınabilmesi. 5.2 kg.’lık ağırlığı bu tabletin taşınabilirliğini sekteye uğratsa da, kavisli tasarımı tabletin daha rahat kavranmasını ve ağırlığına karşın nispeten daha kolay taşınmasını sağlıyor.

sony-vaio-tap-20-on-inceleme-01

Sony VAIO Tap 20’nin kutusundan çıkan kablosuz klavye ve fare sayesinde ürünü bir masaüstü bilgisayar gibi kullanmak mümkün. Ancak onu daha zevkli ve ilginç kılan şey kesinlikle bir tablet gibi kullanılabilmesi. Dokunmatik ekran 10 parmak desteğine sahip ve ilk izlenimlerimize göre dokunmaya tepkileri oldukça iyi. Ancak 20 inç’lik ekran büyüklüğünde 1600 x 900 çözünürlük piksel yoğunluğunun nispeten düşük olmasına neden oluyor. Yani, akıllı telefonlardan ve tabletlerden alışmaya başladığımız keskinlik yok, yine de ekranın renklerinin canlı ve kontrastının iyi olduğunu söyleyebiliriz.

sony-vaio-tap-20-on-inceleme-04

Sony VAIO Tap 20’yi tüm aile bireylerinin ortaklaşa kullanabileceği bir şekilde tasarlamış. İçinde yüklü gelen Family Paint ve Fingertaps Organizer gibi uygulamalar tüm aile bireylerinin paylaşımına açık durumda. Family Paint uygulaması iki kişinin aynı anda büyük ekranda çizim yapmasına izin verirken Fingertaps Organizer ise genellikle evlerin buzdolaplarına asılan hatırlatıcı notların yeni ve dijital ortamı olmayı hedefliyor. Bilgisayarın arkasında yer alan menteşeli ayağı kapatarak paneli herhangi bir yüzeye yatırabilir, her iki tarafına geçerek karşılıklı oyunlar oynayabilirsiniz. Eğer bir tavla oyunu bulursanız, bu ekran üzerinde çok güzel tavla maçları çıkarabilirsiniz. Bizden söylemesi… VAIO Tap 20’nin giriş ve çıkışlar açısından da zengin olduğu söylenebilir. 750 GB kapasiteli depolama alanı da her türlü multimedya içeriği ve kişisel dokümanlar için yeterli alanı sunacaktır. Giriş seviyesi Intel Core i3 işlemcinin de evde kullanım amaçlı bu bilgisayar için yeterli olduğu söylenebilir.

Video: Sony VAIO Tap 20 Ön İnceleme

Sony VAIO Tap 20 Türkiye’ye 2999 TL’den başlayan fiyatlarla geliyor. Fiyat birçok kişi için yüksek gelebilir, ancak bir karşımızda bir Sony VAIO ürününün bulunduğunu, aynı zamanda tasarım ve kullanım amacı açısından Tap 20’nin şimdiye kadar pek rastlamadığımız türden bir ürün olduğunu unutmamamız gerek.

Galeri: Sony VAIO Tap 20 Ön İnceleme
[nggallery id=1121]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER