Manşetler

Sony VAIO T13 ve E14P’ye hızlı bakış

Sony’nin dokunmatik ekran deneyimini sadece hibrit ve monitör bilgisayar modellerinde değil, ultrabook ve dizüstü bilgisayar serileri içinde de sunuyor. Bugün İstanbul’da düzenlenen Türkiye lansmanı sırasında dokunmatik ekranlı iki dizüstü bilgisayarla tanışma fırsatı bulduk. Aslında her ikisini de ultrabook olarak değerlendirmek yanlış olmaz, ancak bu nitelendirmeyi VAIO T13 boyutları ve ağırlığıyla daha fazla hak ediyor gibi görünüyor. Yine de ilk izlenimimiz her ikisinin de Sony’nin VAIO serisinden beklenen yüksek performansı sunacağı şeklinde.

sony-vaio-e14p-t13-13

Aslına bakarsanız VAIO T13 bir süredir yurt dışında piyasada bulunan bir ürün, ancak bu ultrabook’un Windows 8 ile bambaşka işlevsellik kazandığını, dokunmatik ekranının çok daha kullanışlı hâle geldiğini söylemek gerek. Oldukça göz alıcı ve çekici bir tasarıma sahip olan bu ürünün özellikle ekranının arkasında kalan kenarı kaplayan parlak metal yüzeyi hoşumuza gitti. Intel Core i5 işlemci ve Intel HD Graphics 4000 grafik birimiyle gelen bu dizüstü bilgisayar performans ile taşınabilirliği birlikte isteyen, bunun yanı sıra estetiğe de önem veren kullanıcılara hitap ediyor.

Tanıştığımız bir diğer ultrabook modeli olan VAIO E14P de dokunmatik ekranla birlikte geliyor. 13 inç’lik kuzenine göre biraz daha kalın ve ağır bir kasaya sahip olan E14P Sony dizüstü bilgisayarlarının alıştığımız tasarımını bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte metalik görünümlü kasasının bu ürünü biraz daha değerli gösterdiğini de kabul etmek gerek. VAIO E14P de Windows 8 işletim sistemiyle geliyor, içinde 2.5 GHz’lik Intel Core i5-3210M işlemci ve Intel HD Graphics 4000 ve ayrık AMD Radeon HD 7670M grafik birimi barındırıyor. 14 inç ekranlı bu modelde 4 GB RAM ve 750 GB kapasiteli sabit disk de yer alıyor.

Sony bu yeni VAIO ultrabook’ları 2400-2500 TL’lik bir fiyat seviyesinden önümüzdeki günlerde piyasaya sunmayı planlıyor. Ürünleri yakından tanımak isteyenler için birkaç fotoğraf galeride yer alıyor.

Galeri: Sony VAIO T13 ve E14P
[nggallery id=1119]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER