Teknoloji

Sony VAIO S ve VAIO F serisi dizüstüler Core i7 işlemci seçenekleriyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony VAIO dizüstü bilgisayar ailesi altından sunduğu VAIO S  serisinde yaptığı çeşitli güncellemelerle ve yeni VAIO F serisiyle karşımıza çıktı. Her iki seride de sunulan Intel Core i7 işlemcileri bu dizüstülere sahip olanların gittikleri her yerde performansı yanlarında taşımalarını sağlıyor.

İlgk önce VAIO S serisinde yapılan güncellemelerle başlayalım. Turbo Boost overclocking destekli Core i7 işlemcilere sahip olan bu seride dahili DVD yazıcı, opsiyonel SSD, opsiyonel AMD Radeon HD 6630 GPU ve 13.3 inç’lik 1600 x 900 çözünürlüklü ekran yer alıyor. S serisinin en önemli özelliği ise pilde 15 saate kadar çalışma ömrü sunabilmesi. Tabii bunun için kullanıcıların 150$ daha verip opsiyonel bataryayı satın almaları gerekiyor. Bu batarya olmadan 2.4 cm. ve 1.7 kg. gelen bu cihaz kahverengi, siyah ve gümüş renk seçenekleriyle sunuluyor. Başka opsiyonlar arasında Blu-ray sürücü, arkadan aydınlatmalı klavye, Exmor sensör barındıran web kamerası da yer alıyor. ABD’de ön siparişe sunulan VAIO S serisi modellerin bu ülkedeki başlangıç fiyatı 1350$ olarak belirlenmiş.

Sony VAIO F serisi oyun notebook’ları da bugün itibariyle yine ABD’de ön siparişe sunuluyor. Bu serinin teknik özelliklerine baktığımızda 16.4 inç, 1920 x 1080 Full HD ekran, dört çekirdekli Core i7 işlemci, NVIDIA GeForce GT 540M (1GB) veya 520M (512MB) grafik işlemci, 750 GB’ye kadar depolama seçenekleriyle sunuluyor. Ayrıca arkadan aydınlatmalı klavye, USB 3.0, HD web kamerası, S-Force Front Surround 3D teknolojisi ve Dolby Home Theater v3 desteği de F serisinin opsiyonları arasında yer alıyor. Sony VAIO F serisinin fiyatları 1100$’dan başlıyor.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER