Teknoloji

Sony VAIO P sonunda gerçekten ortaya çıktı – Video & Galeri

sony-vaio-p-netbook-290-x-231Sony’nin beklenen netbook bilgisayarı VAIO P sonunda CES 2009’da ortaya çıktı. İlk bakışta, ekran oldukça aydınlık ve keskin gözüküyor. Gözlerimizin limitlerini sonuna kadar zorlayacak denilebilir. Tuşlar oldukça hafif, kocaman parmakları olanların bile rahatça yazı yazabilmesi mümkün gözüküyor.

8-inç’lik ekrana sahip olan cihaz yaklaşık 650 gr. ağırlığında. Böylelikle dünyanın en hafif netbook’u olma ünvanını ele geçiriyor. Vista işletim sistemi yüklü cihazın ekranı 1600×768 çözünürlüğü destekliyor. 802.11n WiFi, 3G, Bluetooth gibi bağlantı protokolleri desteği de VAIO P’de bulunuyor. Batarya ile kullanımda dört saate kadar çalışma süresi sunuluyor. Ayrıca opsiyonel yüksek-kapasiteli pil ile bu süre sekiz saate kadar çıkarılabiliyor.

Akıllı telefonlardan aşina olduğumuz GPS bu netbook’ta da bulunuyor. Sony’nin Xross MediaBar adlı arayüzü ile multimedya işlevlerine kısayollarla ulaşmak mümkün. Bunun yanında entegre web kamerası ile gittiğiniz her yerde görüntülü sohbet yapabileceksiniz.

Ayrıca eski dizüstü bilgisayarlarda çok sık gördüğümüz, ancak sonralarda kaybolan, fare işlevi göre iz topu tekrar karşımıza çıkıyor. Ne de olsa yerden tasarruf etmek amacıyla trackpad’e yer verilmemiş. Bu iz topuna alışmak biraz zaman alabilir, o zamana kadar ya kendinizi zorlamalısınız, ya da bir tane harici fare edinmelisiniz. VAIO P, Sony’nin ürünlerindeki kaliteyi yansıtan bir cihaz. Ancak fiyatına bakarsanız bir netbook için biraz fazla olduğunu düşünebilirsiniz. Yine de, bu kadar güzel ve ihtişamlı bir netbook için 900$ verenler olacaktır.

Söylediklerimizi toplayacak olursak, Sony VAIO P hafif, ince ve oldukça zarif bir netbook. Ancak sanki iç organları olmayan bir insan gibi duruyor. Amacınız netbook’unuz ile hava atmaksa, bu cihaz sizin işinizi fazlasıyla görecektir.

VAIO P Şubat ayında beş farklı renk seçeneği ile satışa çıkıyor. Basın bülteni için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz. Sony VAIO P’yi merak edenler için ayrıntılı fotoğraflar ve video aşağıda yer alıyor.

Galeri: Sony VAIO P [Engadget]
[nggallery id=26]

Video: Sony VAIO P [Engadget]

İLGİLİ HABERLER