Teknoloji

Sony VAIO Fit serisiyle giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlarını yeniliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlarında gerçekleştirdiği yenileme hamlesini duyurdu. VAIO Fit olarak adlandırılan serinin ürünleri gün yüzüne çıkarken, ortaya çıkan ilk izlenim sonucunda VAIO Fit serisini ”giriş seviyesi” olarak adlandırmanın haksızlık olduğunu söylemek mümkün. Yurt dışı satış fiyatı 549 dolar olarak belirlenen Fit E Intel Core işlemci, Nvidia ekran kartı, hibrit sabit diskleri, geniş klavye ve trackpad alanıyla fiyatının üstünde bir dizüstü bilgisayar deneyimi yaşatmaya aday duruyor. Serinin diğer ürünü Fit’in ise yurt dışı satış fiyatı 649 dolar olarak belirlenmiş durumda. Fit’in Fit E’den en büyük farkıysa alüminyum bir kasaya sahip olması.

sony-vaio-fit-070513

Fit serisi dizüstü bilgisayarları ağırlıkları itibarıyla bir ultrabook olarak nitelemek mümkün değil. Her iki modelin kasası da bir optik sürücüyü rahatlıkla barındıracak kalınlıkta, ancak piyasadaki düşük fiyatlı dizüstü bilgisayarlara kıyasla oldukça inceler. 14 ve 15 inç olmak üzere iki farklı ekran seçeneği sunan Fit serisinde kullanıcılar siyah, gümüş ve pembe renk seçenekleri arasında seçim yapma şansına sahipler. The Verge sitesine konuşan Sony VAIO Ürün Müdürü Travis Furst, gerçekten Sony’nin gücüne odaklandıklarını belirtti. Bunun için Sony’nin farklı birimleriyle ortak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Furst, Fit serisinin görüntü kalitesine özellikle dikkat çekti. 1600 x 900 ve 1920 x 1080 piksel olmak üzere iki çözünürlük sunan Fit serisinde 1366 x 768 piksel çözünürlüğü tercih etmediklerini söyleyen Furst, bu seçeneği bir kenara koyduklarını dile getirdi.

Sony’nin güçlü olduğu diğer alanlar arasında olan görüntüleme ve ses kalitesine de Fit serisinde ayrı bir önem verilmiş. Kamera ekibinin katkılarıyla seride kullanılan entegre web kamerası önemli ölçüde geliştirilirken, ses kalitesinin de diğer dizüstü bilgisayarlarla karşılaştırıldığı zaman oldukça iyi olduğu ifade edildi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER