Teknoloji

Sony VAIO E serisinin son üyesi 14P tanıtıldı – Galeri

sony-vaio-e-series-14p-1

Sony, bu yılın VAIO E serisine bir ek yaptı ve VAIO E Series 14P’yi duyurdu. 14 inç’lik bu dizüstü bilgisayar yaklaşık 2.3 kg. ağırlığa ve 2.2 cm.’lik kalınlığa sahip bir kasayla birlikte geliyor. Kasanın bir başka ilgi çeken ayrıntısı da kenarlarının kırmızı renkli şeritlerle daha belirgin hâle getirilmesi, böylelikle hatlarının biraz daha öne çıkarılması. Beyaz kasalı modelde kırmızı rengin yerini turkuvaz benzeri bir renk alıyor. Arkadan aydınlatmalı bir klavyeye ve büyük bir trackpad barındırması da hoşa gidecek ayrıntılar arasında yer alıyor.

Ekran konusunda kasa kadar ilgi çekici bir durum yap. LED arkadan aydınlatmalı 1366 x 768 piksel çözünürlüklü bir ekran barındıran bu dizüstü bilgisayar Kinect tarzı bir kontrol mekanizmasıyla yönetilebiliyor. Ekranın hemen üstünde yer alan 1.3 megapiksel kameranın karşısında ellerinizi havada sallayınca web sayfalarında ve müzik kütüphanesindeki şarkılar arasında ileri-geri gitme gibi işler yapılabiliyor.

Sony VAIO E Series 14P’nin içindeyse 2.3 GHz’lik Intel Sandy Bridge Core i3-2350M işlemci, 4 GB RAM ve 500 GB sabit disk yer alıyor. Sistem, anahtarlanabilir grafik işlemci desteğine sahip. Yani 1 GB video RAM’li AMD Radeon HD 7670M ile entegre grafik işlemci arasında görev yüküne göre anahtarlama yapmak ve bu şekilde batarya ömrünü mümkün olduğu kadar uzun süre tutmak mümkün oluyor. Sony, bu cihazın tek bir şarj ile 7 saate kadar çalışabileceğini iddia ediyor.

Bağlantılara baktığımızda Bluetooth 4.0 ve 802.11b/g/n Wi-Fi’nin varlığını görüyoruz. İki adet USB 3.0 portu, iki adet USB 2.0 portu ve HDMI bağlantısı da fiziksel arayüzlerin arasında bulunuyor. Sony VAIO E Series 14P’nin bu bahar Avrupa’da çıkması bekleniyor. Siyah, beyaz ve pembe renk seçenekleriyle sunulacak.

Galeri: Sony VAIO E Series 14P
[nggallery id=882]

İlgili – Sony Avrupa

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER