Manşetler

Sony VAIO Duo 11 Ön İnceleme

Dokunmatik ekran deneyimini klavyenin kolaylığıyla buluşturan, buna bir de dijital kalem ekleyip tüm bunları rahatlıkla taşınabilir bir kasa içerisinde getiren Sony VAIO Duo 11 geçtiğimiz ağustos ayında IFA 2012’de tanıtılan yeni bir VAIO ailesi ürünüydü. 18 mm.’den daha ince kasaya ve 14 saate kadar çalışma olanağı sunan bir bataryaya sahip olan Sony VAIO Duo 11 hem özel hayatta hem de iş hayatında verimli ve eğlenceli bir kullanım sunuyor.

sony-vaio-duo-11-on-inceleme-01

Sony VAIO Duo 11’de kızaklı bir klavye bulunuyor. Klavyeyi kullanmak istediğinizde ekranı sağ üst köşesinde bulunan çentikli bölümden yukarı doğru kaldırmanız yeterli. Ekran üste çıkıp açılı bir hâl alacak ve karşınıza VAIO Duo 11’in eksiksiz QWERTY klavyesi çıkacak. VAIO Duo 11’in tuşları fazla derin değil, vurduğunuzda ise tabandaki sertliği hissediyorsunuz. Bununla birlikte touchpad yerine Sony’nin çeşitli modellerinde de gördüğümüz iztopu ve bunu tamamlayıcı sağ ve sol tuşlar yer alıyor. Klavyeyi kullanmayacağınız durumlarda onu kapatabilir ve VAIO Duo 11’i bir tablet gibi kullanabilirsiniz. VAIO Duo 11 ile birlikte sunulan dijital kalem de ofis dokümanlarının oluşturulması ve düzenlenmesinde, grafikler üzerinde çeşitli düzenleme çalışmaları yapılmasında veya sunumlar sırasında önemli detayların altının çizilmesinde yardımcı oluyor.

sony-vaio-duo-11-on-inceleme-11

VAIO Duo 11’in 1.3 kg.’lık ağırlığı onu bir tablet için biraz hantal kılıyor. Ne var ki, bir dizüstü bilgisayar gibi düşünüldüğünde de VAIO Duo 11’in normalden daha hafif bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. 11.6 inç’lik ekranı ve ağırlığı belki bu ürünü genellikle bir tablet olarak kullanmaktan alıkoyabilir. Ancak Sony’nin de bu ürünü geliştirirken onun bir tablet olarak kullanılmasını amaçladığını düşünmüyoruz. VAIO Duo 11 masa başında çalışırken kullanabileceğiniz, dinlenmek için bir kanepeye uzandığınızda ise kucağınıza alıp internette gezinebileceğiniz veya bir şeyler izleyebileceğiniz bir ürün. Intel’in üçüncü nesil Core Ivy Bridge işlemci seçenekleri ve entegre HD Graphics 4000 grafik birimiyle gelen bu ürün Windows 8 işletim sistemini dokunmatik ekran üzerinden kolaylıkla kontrol etmeyi sağlıyor. Bunun yanı sıra çeşitli Sony uygulamaları da bu hibrit cihazda mevcut. Bunlardan en dikkat çekici olanı dijital kalemi bir hayli fazla şekilde kullanmaya izin veren not uygulaması. Başlangıçta biraz karmaşık gibi görünen bir kullanıcı arayüzüne sahip olan bu not uygulamasında da zengin özelliklerin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Galeri: Sony VAIO Duo 11
[nggallery id=1120]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER