Teknoloji

Sony VAIO Chromebook modelini çıkarmaya hazırlanıyor – Galeri

sony-vaio-cc111-1Chromebook’lar henüz Türkiye’ye giriş yapmış değil. Ve yakın bir gelecekte de giriş yapacak gibi görünmüyor. Yine de, Google’ın bu özel dizüstü bilgisayar projesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Amerikan Federal İletişim Komisyonuna yapılan bir başvuru Sony’nin VAIO CC111 kod adlı 11.6 inç’lik Chromebook bilgisayarı bu ülkede piyasaya sürmeyi planladığını gösteriyor.

İnternete sızan çeşitkli kayıtlara bakılırsa tabii ki Chrome OS işletim sistemiyle çalışacak cihazın klavyesinde buna göre düzenlenmiş bir tuş dizilimi bulunuyor. Windows tuşu yer almazken cihazın altında sistemin yeniden yüklenmesini sağlayan iğne deliği kadar küçük ve yine sivri bir cisimle basılabilen özel bir tuş bulunuyor. Cihazın kullanım kılavuzunda da Chrome OS ve Chromebook terimlerine yönelik atıflar bulunuyor. Cihazın portlarına bakıldığında HDMI, SD kart okuyucusu, iki adet USB 2.0 portu, standart mikrofon ve kulaklık jakının yer aldığı görülüyor. 802.11b/g/n Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı dışında diğer teknik özellikleri pek bilinmiyor.

Geçen yılın yaz aylarında çıkan Samsung Series 5 ve Acer AC700 modelinin ardından Sony VAIO CC111 modeli üçüncü Chromebook seçeneği olabilir. Samsung’un Series 5 serisi modellerini güncellemesinin dışında Chromebook pazarının biraz sessiz kaldığı söylenebilir.

Galeri: Sony VAIO CC111 Chromebook FCC Başvuru Fotoğrafları
[nggallery id=871]

İlgili – Amerikan Federal İletişim Komisyonu

İLGİLİ HABERLER