Eğlence

Sony uyardı: PSN hatası çözülünceye kadar konsolunuzu kullanmayın (güncellendi: Sorun çözüldü)

Türkiye’de PlayStation Network kapalı olduğu için belki sorun yok, ancak yurtdışındaki PS3’ler, özellikle “şişman” PS3’ler büyük tehlike altında. Sony’den gelen son açıklama durumun vehametini ortaya koyuyor.

Sony yaptığı bir açıklamayla yeni bir güncelleme çıkarılıncaya kadar “şişman” PS3 modellerinin kullanılmamasını, şu anda yazılımda bulunan bir hatanın diskteki tüm verilerin silinmesine yol açabileceğini duyurdu. PS3 Slim modeli bu problemden etkilenmiyor gibi gözüküyor. Sony önümüzdeki 24 saat içinde çözüm sunacağı konusunda taahhüt veriyor. Yeni güncelleme gelinceye kadar oyun konsolunuzu kapalı tutmanızda fayda var. Tabii PSN’e erişebiliyorsanız…

Güncelleme: Yazıyı yazdıktan sonra yaptığımız araştırma PS3’lerle ilgili problemin çözüldüğü yönünde. Joystiq sitesinin haberine göre “şişman” PS3’leri etkileyen saat problemi çözüldü. Bu sorunun Sony’nin PlayStation Network tarafında yaptığı bir iyileştirme sayesinde mi çözüldüğü, yoksa konsol içindeki saatin tekrar düzenli işlemesinden dolayı mı düzeldiğini bilmiyoruz. Ancak PS3 ile ilgili bir problem kalmamış olması güzel.

İlgili – PlayStation Blog

İLGİLİ HABERLER