Teknoloji

Sony üst sınıf LCD TV’lerini Foxconn ve Wistron’a mı ürettirecek?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Üst sınıf Sony HDTV’lerin hayranları için kötü bir haber. Hâlen büyük kayıplarla ve Japon yeninin yüksek değeri karşısında ihraç ettiği TV’ler için uygun bir fiyatlandırma yapamamakla uğraşan Japon elektronik devi birçok LCD TV’sinin sadece birleştirme işlerinin değil panel üretiminin de taşeronlara devredilmesi seçeneğini düşünüyor.

sonynsx-24gt1wscreenshotlgHabere göre Sony’nin 2011’de çıkaracağı TV setlerinin yüzde 80’i dışarıya ürettirilecek. TV’lerin yüzde 40’ı ile 50’si arasındaki bir oranının paneli Foxconn ortaklığı olan CMI tarafından üretilecek. Foxconn’un 18 milyon set üretecekken, bir başka büyük ortak olan Wistron da Sony’nin Google TV cihazlarının üretiminden sorumlu olacak.

Eğer yukarıdaki haber doğruysa, Sony tarihinde ilk kez üst sınıf modellerinin tüm üretimini Tayvan’a bırakmış olacak. Bu söylentilerin hiçbirisi hiçbir üretici tarafından doğrulanmadığı için yine de habere biraz ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Tabii ki, birçok kişi Sony’nin bu hamlesinin şirketin giriş seviyesi ürünlerinin kalitesini bozup bozmayacağını merak ediyor. Sony en büyük panel üretim tesislerinden bir tanesini geçen sene Foxconn’a satmıştı. Bu yeni hareket giriş seviyesi ürünleri pek de fazla etkilemeyecektir, ne de olsa işlerin arkasında Foxconn durmaya devam edecek.

İlgili – Digitimes

İLGİLİ HABERLER