Eğlence

Sony USB disk üzerinde film ve müzik satmaktan vazgeçmiyor

Büyük medya şirketleri USB sürücüler üzerinden içerik dağıtmaktan vazgeçecek gibi görünmüyor. Sony dün yaptığı bir açıklamayla film ve müzik albümü yüklü MicroVault Click flash diskler satacağını duyurdu.

Michael Jackson hayranları 25. yıl özel albümü olan Thriller’ı 19.99$ ödeyerek satın alabilecek. Öte yandan Da Vinci’nin Şifresi ya da Men in Black gibi filmler de 29.99$’lık fiyattan satılacak. Dijital filmlerin USB diskler üzerinde satılması bir yere kadar anlaşılabilir. Büyük boyutlu film dosyalarını internetten indirmek internet bağlantı hızına bağlı olarak saatler alabiliyor. Ancak sırf bu filmler USB disk üzerinde satılıyor diye niye her biri için 30$ verilsin ki. Sony’nin basın bülteninde bu iki film haricinde eğer gerçekleşecekse hangi filmlerin satılacağı yer almıyor.

Müzik albümlerini USB disklerle satma fikri daha önce denenmişti ve tutmamıştı. iTunes ya da diğer çevrimiçi müzik mağazalarından müzik indirmek ve müzik çalarlara aktarmak çok kolay. Eğer müzik için gerçekten bir donanıma ihtiyacınız varsa aklınıza ilk gelen tercih kesinlikle CD olacaktır.

Bu arada satın alınan görünüşe göre kopya korumalı içeriğin başka bir cihaza aktarılıp USB diskte depolama alanı açma imkanının sunulup sunulmadığı da bilinmiyor.

Oku – Sony needs a common-sense czar [CNET]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER