Eğlence

Sony Uncharted 4 kopyalarının çalındığını açıkladı

sony uncharted 4Sony Worldwide Studios Başkanı Shuhei Yoshida, şirketin yakında piyasaya sürmeye hazırlandığı Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu oyununa ait birkaç kopyanın çalındığını açıkladı. Söz konusu kopyalar oyunun 10 Mayısta gerçekleşmesi planlanan resmi çıkışından önce ortalıkta dolaşmaya başlarken, İngiliz internet sitesi Videogamer, Uncharted 4’ün ikinci el oyun satan mağazalarda bulunabildiğini belirtti.

Yoshida, olayın artık adli bir vaka haline geldiğini ve Sony’nin çözüm için polisle çalışmaya devam edeceğini dile getirdi. Oyuncuları hırsızlıktan kaynaklı bilgi sızıntılarına karşı sağlam durmaya davet eden Yoshida, ortaya çıkan sonucun 10 Mayısa kadar beklemeye değecek cinsten olduğunu vurguladı.

Sony Uncharted 4, hırsızlık temalı bir oyun. Bu hırsızlık temalı oyuna ilişkin hırsızlığın arkasındaki gizem ise sürece dahil olan tarafların sağlayacağı bilgiler doğrultusunda hızla çözülebilir. Çalınan kopyaların satıldığı ikinci el oyun mağazalarından biri olan CEX, şirket politikası gereğince kopyanın nereden alındığının bilgisini saklıyor ve oyunu satın aldığı kişinin kimlik bilgilerini de talep ediyor. Uncharted 4 vakasında hırsız kendi kimlik bilgilerini kullanarak CEX ile iletişime geçtiyse, polisin hırsızı yakalaması fazla zor olmayacak gibi gözüküyor. Birleşik Krallık’ta çalıntı ürünlere ilişkin yasaların oldukça sıkı olduğu için CEX’in başını gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle belaya sokmak istememesi de muhtemel gözüküyor.

Tüm bu olayların daha önce oyunun çıkış tarihi olarak duyurulan 26 Nisanda gerçekleşmesi, ayrı bir tesadüf niteliği taşıyor. Hırsızlık soruşturması başlatılsa da, yaşananların erken sevkiyat kaynaklı problemler olabileceği ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER