Eğlence

Sony Ultra 4K film servisi 4 Nisanda açılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony ultra

Sony, Ultra adını taşıyan yeni 4K içerik izleme servisini 4 Nisanda ABD’de faaliyete geçiriyor. Ultra geçtiğimiz ocak ayında CES tüketici elektroniği fuarında tanıtılmış, Sony bu servisin yeni HDR 4K TV’lerine özel bir uygulama olarak sunulacağını belirtmişti. Her ne kadar bir Android TV uygulaması olsa da, Ultra şu an için sadece Sony donanımları üzerinden erişilebilir olacak.

Netflix’in aksine Ultra kullanıcıların her bir filmi 30 dolar gibi bir ücret ödeyerek satın almasını gerektirecek. Bu filmler 40-50 kadar başlıktan oluşan bir koleksiyon içinde seçilecek. Cihazların filmlerin yüksek dosya boyutunu tutacak kadar yeterli depolama alanı olmadığı için bunlar 4K TV’ye internet üzerinden yayınlanacak. Sony’nin yeni HDR TV’lerinden bir tanesini satın almış olan kullanıcılara Ultra’ya üye olduklarında dört tane film hediye edilecek.

Sony, filmlerin arasında Concussion, The Night Before ve The Walk gibi Sony Pictures ve Columbia filmlerinin olduğu bilgisini veriyor. Bunun yanı sıra Kaplan ve Ejderha, Hayalet Avcıları gibi eski filmler de olacak. Ultra Sony’nin UltraViolet bulut servisiyle de uyumlu olacak, böylelikle yeni servise üye olan UltraViolet kullanıcıları da Sony’nin sahibi olduğu filmlere erişebilecek ve bazılarını 4K’ye yükseltmek için 30 dolarlık ücretin sadece bir kısmını ödeyecek.

Sony Ultra, Netflix gibi kullanıcılara sadece bir kez aylık üyelik ücreti ödetip istediği içeriğe erişme şansı sunan servislerin yanında fazla ideal görünmüyor. Üstelik Netflix, Amazon gibi diğer video yayın servisleri de 4K çözünürlüklü içerikleri aylık veya yıllık aboneliklerde sunmaya başladılar. Ancak Sony’nin 4K ve HDR teknolojisinin giderek daha fazla tüketici için elverişli hâle gelmesiyler bu TV’lerde izlenebilecek uyumlu dizi ve filmlerin eksikliği arasındaki açığı kapatmak için bir şeyler yaptığı açık şekilde görülüyor.

Sony Ultra’nın PlayStation 4 oyun konsolları üzerinden de erişilebilir olup olmayacağı belli değil, ancak Sony gelecekte bir gün 4K film kiralama fırsatını konsollara da tanıyabilir, bunun işaretleri mevcut.

İLGİLİ HABERLER