Teknoloji

Sony’den Twitter’a yasal girişim tehdidi

sony-pictures-091214

Guardians of Peace isimli korsan grubu tarafından Sony Pictures’a düzenlenen sanal saldırının ardından şirkete ait pek çok belge korsanların eline geçmiş, korsanlar da bu belgeleri dalgalar halinde internete sızdırmaya başlamıştı. Sony Pictures, sızan belgeleri yayınlamamaları konusunda medya kuruluşlarını geçtiğimiz haftalarda uyarmış ve uyarısına kulak verilmediği takdirde yasal girişimlerde bulunacağını açıklamıştı. Şirket şimdi de gözünü sosyal medyaya dikmişe benziyor. Motherboard’un haberine göre; Twitter’dan sızıntılara bağlantı veren hesapları kapatmasını isteyen Sony, talebinin karşılanmaması durumunda mikro blog servisinin aleyhinde dava açabileceğini belirtti.

Söz konusu tehdidin Sony avukatı David Boies tarafından Twitter’ın baş hukuk müşaviri Vljaya Gadde’ye gönderilen bir mektupta yer aldığı ifade edildi. Mektupta Sony’nin Twitter’ı artan zarardan sorumlu tutabileceği belirtilirken; Sony’nin Twitter’ın veya bir Twitter kullanıcısının sızan belgelerle ilgili bir yayın eyleminde bulunmasına rıza göstermediğinin altı çizildi. Şirket mikro blog servisinden sızıntıları paylaşan veya sızıntılara bağlantı veren hesapların kapatılmasını talep etti.

Sony Pictures’ın aynı talebi ilettiği sosyal paylaşım servislerinden Reddit, vakit kaybetmeden Sony’nin çalınan bilgilerine bağlantı veren kullanıcılarını engellemeye başladı. Reddit’in hızlı aksiyonuna rağmen, Twitter henüz bu konuda resmi bir duruş oluşturmuş değil. Twitter’ın hizmet koşulları çerçevesinde kullanıcıların tweet’lerinde başkalarına ait kişisel verileri paylaşmasının önüne geçilse de, bu durum diğer sitelere verilen bağlantıları kapsamıyor. Sony Pictures’ın talebinin ardından bu durumun değişim gösterip göstermeyeceği ise merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER