Eğlence

Sony Twitch ile PlayStation 4’ten yayın yapmaya imkan sağlayacak

Twitch yayın hayatına video akış servisi Justin.tv’deki kanallardan biri olarak başlamıştı. Ancak oyunlara odaklanan kanal kısa süre içinde kendisini doğuran servisten daha büyük bir hale geldi ve bağımsız bir iş kimliğine büründü. Twitch’in bu başarısı Sony’nin de dikkatini çekti ve şirket yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4’te Twitch’in varsayılan olarak bulunacağını açıkladı. Bu özellik kapsamında PlayStation 4 sahipleri kumandalarındaki paylaş düğmesine bakarak oyun maceralarını Twitch üzerinden canlı yayınlayabilcek.

twitch-ps4-210813

Twitch’in PlayStation 4’ün en büyük rakibi olacak olan Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ın içine yerleştirileceği de geçtiğimiz haziran ayında duyurulmuştu. Oyun dünyasının popüler isimlerinden biri olan Slasher rumuzlu Rod Breslau, Twitch’in yeni nesil oyun konsollarına entegre olmasıyla birlikte eskiden son derece zahmetli bir iş olan oyun yayınının oldukça kolaylaşabileceğini ve yayın yapma için teknik yetkinliğe sahip olma zorunluluğunun ortadan kalkacağını dile getirdi.

Bilgisayar kısmında Twitch’in önemli rakipleri olan YouTube ve Ustream de PlayStation 4’e entegre olan servisler arasında yer alıyor. Blizzard, Riot ve Valve tarafından düzenlenen büyük profesyonel oyun turnuvalarının ana yayın mecrası olan Twitch, yeni nesil konsollara entegrasyonuyla sıradan kullanıcılarının sayısını artırmayı hedefliyor. Halihazırda aylık 600 bin yayıncıya sahip olan servisin tekil izleyici sayısı 38 milyona ulaşıyor.

İlgili >> Twitch, Rod Breslau (Twitter)

İLGİLİ HABERLER