Eğlence

Sony TV’lere de AirPlay 2 ve HomeKit desteği geliyor

sony airplay 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın AirPlay 2 desteğini popüler TV markalarına açması CES’in en önemli gelişmelerinden bir tanesi oldu. Sony de bu desteğe dahil olan üreticilerden olduğunu duyurdu. Şirketten gelen açıklamada, televizyonlara bu özelliğin ekleneceği kaydedildi.

Ancak Sony söz konusu olunca ilginçleşen bir nokta var. Sony TV’leri Android TV yazılımıyla çalışıyor. Yani, çok yakında Android TV; müzik, film, ekran yansıtma ve bunun gibi işleri AirPlay 2 üzerinden yapmaya başlayacak. Sony, ilk etapta A9G OLED 4K, Z9G 8K LCD modellerinin ve X950G serisinin AirPlay 2 ve HomeKit desteğini alacağını kaydetti.

Sony yaptığı açıklamada “Sony Z9G Serisi, A9G Serisi, X950G Serisi TV’ler Apple AirPlay 2 ve HomeKit ile uyumlu olacak. AirPlay 2, iPhone, iPad ve Mac’inizden doğrudan Sony TV’nize içerik akışı yapmanızı sağlar. iTunes’dan ve diğer video uygulamalarınızdan film ve TV şovları izleyin ve fotoğrafları doğrudan Sony TV’nizde görüntüleyin. Apple Music’i, iTunes müzik kitaplığınızı, podcast’lerinizi ve televizyonunuzdaki diğer müzik hizmetlerinizi ve evdeki AirPlay 2 hoparlörleri dinleyin – hepsi senkronize. HomeKit, Akıllı Ev ürünlerini Home uygulamasını kullanarak veya Apple cihazlarınızdan Siri’ye sorarak kolayca ve güvenle kontrol etmenizi sağlar. Bu TV’ler, Home uygulamasına eklenebilir ve diğer HomeKit aksesuarlarıyla birlikte sahnelere veya otomasyonlara dahil edilebilir. Örneğin, kullanıcılar TV’lerini kolayca açıp ışıkları kısmak için Home uygulamasında bir “Film Gecesi” sahnesi oluşturabilir ve Siri’den sahneyi başlatmasını isteyebilir. AirPlay 2 ve HomeKit desteği, bu yılın ilerleyen saatlerinde Z9G Serisi, A9G Serisi ve X950G Serisi’nde başlayacak.” şeklinde kapsamlı bir ifade kullanıldı.

Şimdiye kadar Samsung, LG, Sony ve Vizio’nun TV’lerine AirPlay 2 desteğinin ekleneceğini gördük. LG, Vizio ve Sony, HomeKit desteğini de ekliyor. Böylelikle kullanıcıların akıllı TV’leri üzerinden evlerindeki diğer akıllı ev eşyalarını ve cihazlarını kontrol etmeleri de mümkün olacak. Samsung’un duyurusunda ise HomeKit’e dair herhangi bir destekten bahsedilmemişti.

İLGİLİ HABERLER