Eğlence

Sony TV’ler için Dolby Vision güncellemesi önümüzdeki ay dağıtıma çıkacak

sony tvSony TV portföyünün Dolby Vision güncellemesini alacak üyelerini açıkladı. A1 OLED, Z9D, X94E ve X93E LCD modellerine sahip olanlar, 2018’in ocak ayının sonundan itibaren Dolby Vision güncellemesiyle tanışacak.

Sony 2017’de piyasaya süreceği televizyonları yılın ilk günlerinde Las Vegas’ta gerçekleştirilen CES 2017’de duyurmuştu. Şirket, Dolby Vision HDR güncellemesini daha sonra yayınlayacağı bir yazılım güncellemesiyle cihazlara ulaştıracağını açıklamıştı. Bu güncellemenin ardından Sony’nin üst segment televizyonları toplamda üç HDR formatıyla uyumlu hâle gelecek. Daha öncesinde HDR10 ve HLG formatları, Sony’nin televizyonları tarafından destekleniyordu.

Güncellemenin odak noktasında 2017 model üst segment televizyonlar yer alsa da, 2016’nın gözde modeli de unutulmuyor. Sony’nin LCD segmentinin amiral gemisi Z9D de Dolby Vision HDR güncellemesinden yararlanacak.

Japon teknoloji devi, ilk etapta bu güncellemeyi 2017’nin sonu itibarıyla yayınlama sözü vermişti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Yaşanan gecikmenin ardından Sony, güncellemenin 2018’in ilk ayında ABD ve Avrupa’daki kullanıcılarla buluşacağını açıkladı.

Sony TV portföyüne dair yeni detayları CES 2018’de paylaşacak

Sony TV portföyüne dair yeni detayları CES 2018’de paylaşmaya hazırlanıyor. Şirketin Dolby Vision güncellemesine dair daha fazla bilgiyi de CES 2018 kapsamında vermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER