Eğlence

Sony tüm dünyada 1.2 milyon PS Vita 2 milyon PS Vita oyunu sattı

Sony, bir basın açıklaması yaparak, özellikle Avrupa, Avusturalya ve Kuzey Amerika’daki yoğun ilgi sayesinde geçtiğimiz hafta 1.2 milyon PS Vita sattığını açıkladı. İlk olarak 17 Aralık’ta Japonya’da piyasaya sürülen PS Vita ilk iki günde 321,407 adet satılmış, ancak yılı 400.000 toplam satış ile kapatmıştı. Mobil oyun konsolu geçtiğimiz hafta itibariyle de tüm dünyada piyasaya sunulmuştu.

Aynı duyuruda, PS Vita’nın dünya çapında satışa sunulmasıyla beraber oyun satışlarının da 2 milyona ulaştığı belirtildi. Sony Computer Entertainment Grubu’nun başkanı ve CEO’su olan Andrew House yaptığı açıklamada PS Vita’nın kullanıcılarına mobil eğlence deneyimini en üst seviyede yaşatmak için tasarlandığını ve tüketicilerin PS Vita’ya gösterdiği ilgiden ötürü çok mutlu olduklarını dile getirdi.

PS Vita’nın piyasaya çıkış rakamlarını PlayStation Portable ya da Nintendo 3DS ile doğrudan karşılaştırmak ise pek de kolay değil. Bu durumun sebebi ise her üç cihazında aşamalı olarak piyasaya sunulmuş olması. Yine de temel hesaplamalar doğrultusunda PS Vita PlayStation Portable’ı az farkla geride bırakmış gibi gözüküyor. Nintendo 3DS ise iki cihazı da geride bırakmış durumda. Japonya’daki ilk iki gün rakamlarına bakıldığı zaman PlayStation Portable’ın 200.000, Nintendo 3DS’in 371.326, PS Vita’nın ise 321.407 adet satıldığı görülüyor.

İlgili – Sony Computer Entertainment

İLGİLİ HABERLER