Eğlence

Sony tehditlerin ardından The Interview’in gösterime girişini erteledi

the-interview-181214

Başrollerinde Seth Rogen ve James Franco’nun oynadığı The Interview’den kaynaklanan fırtına Sony Pictures’ı sallamaya devam ediyor. Filme yönelik tepki yüzünden sanal saldırıya uğrayan, gizli belgeleri internette yayınlanan Sony Pictures, sanal korsanların filmi sinemada izleyeceklere karşı bir terör saldırısı tehdidinde bulunması üzerine The Interview’in ABD’deki gösterim tarihini erteledi. Büyük sinema zincirlerinin ABD’de 25 Aralık tarihinde vizyona girmesi planlanan filme salonlarında yer vermeyeceklerini açıklaması da şirketin bu kararında etkili olmuşa benziyor.

Sony Pictures tarafından yapılan açıklamada şirketin sinema zincirlerinin aldığı kararı anlayışla karşıladığı ve çalışanlar ile izleyicilerin güvenliği konusunda aynı kaygıların paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada Sony Pictures’ın çalışanlarına, müşterilerine ve operasyonlarına yönelik acımasız bir saldırının kurbanı olduğu ifade edildi. Saldırganların şirkete ait fikri mülkiyeti, özel e-postaları ve hassas belgeleri çaldığı belirtilirken; bütün bunların konusundan hoşlanılmayan bir film için gerçekleştiğine dikkat çekildi. Sinemacıların ifade özgürlüklerinin arkasında olduğunu hatırlatan Sony Pictures, yönetim kadrosunun oluşan durumdan ötürü son derece üzgün olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi.

Noel gününde vizyona girmesiyle birlikte önemli bir gişe hasılatı elde etmesi beklenen filmin çıkışının ertelenmesinin Sony’ye mali anlamda da zarar vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Sinema sahiplerinin kararına tepki gösteren pek çok kişi, bu tutumun tehditlere karşı bir standarda dönüşmesinden endişe ediyor. Sony’nin gösterim kararını ertelemesinde sinema sahiplerinin takındığı tutumun büyük etkisi bulunuyor. Filmin vizyona geç girmesinden sinemaların etkilenmeyeceğini, ancak tüm promosyon çalışmalarını 25 Aralık tarihine göre yapan Sony’nin büyük zarar göreceğini belirtmek gerekiyor. ABD’deki yeni gösterim tarihi henüz bilinmeyen The Interview’in Türkiye’de 10 Nisan 2015’te vizyona girmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER