Teknoloji

Sony Steve Jobs filminin senaryosu için Aaron Sorkin’i düşünüyor

Sony, Walter Isaacson’ın hazırladığı Steve Jobs biyografisinin film haklarını almayı başardı. Steve Jobs’un isteğiyle ve onayıyla Walter Isaacson tarafından kaleme alınan, Jobs’un kendisiyle ve hayatında önemli yer edinmiş kişilerle yapılan röportajlar sonucunda ortaya çıkan bu biyografinin senaryolaştırma işlemi için Aaron Sorkin’e teklif götürülmüş.

Geçmişte çeşitli çalışmalarıyla alkış toplayan Aaron Sorkin’in son işiyse Facebook’un kuruluşu hikayesini beyazperdeye yansıtan The Social Network filmi olmuştu, bu çalışmasıyla Oscar da kazanmıştı. LA Times’ın haberine göre Steve Jobs’un filmini çekecek olan Sony’nin senaryo için birinci seçeneği Aaron Sorkin. The Social Network filminin yanı sıra Sorkin’in Charlie Wilson’s War ve Moneyball gibi film ve West Wing gibi TV dizi çalışmaları da bulunuyor.

Sorkin’in Steve Jobs ile kişisel tanışıklığı bulunuyor. Geçmişte bir Pixar filminde Jobs ile birikte çalışma fırsatı doğmuş, ancak Sorkin gelen teklifi cansız objeleri konuşturamayacağını düşünerek geri çevirmişti. Ancak söz konusu bir teknoloji ikonunun hayat hikayesini filme almak olunca, Sony’nin teklifini kolay kolay geri çevirmeyeceğini düşünüyoruz.

İlgili – Cult of Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER