Eğlence

Sony State of Play Mart 2022 etkinliğinde gösterilen en dikkat çekici oyunlar

sony state of play

Sony, 2022’nin ilk State of Play etkinliğini geçtiğimiz gece gerçekleştirdi. YouTube’dan canlı olarak yayınlanan etkinlikte henüz oyuncularla buluşmayan PlayStation oyunlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Bazıları farklı platformlarda da oynanabilecek bu oyunlardan öne çıkanlarını sizler için seçtik.

Exoprimal

Capcom’un imzasını taşıyan Exoprimal, ilk bakışta Overwatch ve Earth Defense Force’un birleşimi gibi görünüyor. Oyunda dünya dinozor istilasıyla mücadele ediyor. Bu istila o kadar yoğun ki, hava durumlarında Dünya’nın etrafında dolaşan uyduların şehirlere yüzlerce dinozor yağdırıp yağdırmayacağı konuşuluyor. Oyunun fragmanı gökten yere inen Velociraptor türü dinozorların caddelerde dolaşmasıyla başlıyor. Sonrasında farklı dinozor türleri de oyuncuların karşısına çıkacağını belirtmek gerekiyor.

Dünyanın mekanik takımlı savaşçıları bu dinozor istilasına karşı dört oyunculu takımlarla mücadele edecek ve bu takımlarda her oyuncu farklı bir rol üstlenecek. Bu rollerin yetenekler doğrultusunda belirleneceğini hatırlatmakta fayda var.

Exoprimal, 2023’te oyuncularla buluşacak. Oyun PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One ve PC’de oynanabilecek.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

1980 ve 90’lı yıllarda yayınlanan neredeyse tüm Ninja Turtles oyunlarını bu geniş koleksiyonda bulmak mümkün olacak. Cowabunga Collection, PlayStation’daki platformlarda da oynanabilecek. Game Boy, NES, SNES, Genesis ve atari salonlarındaki Ninja Turtles oyunlarını barındıran koleksiyon PC, Xbox ve Nintendo Switch’te de oyuncuların karşısına çıkacak. The Cowabunga Collection bu yıl yayınlanacak.

Koleksiyondaki oyunların listesi şu şekilde:

• Teenage Mutant Ninja Turtles (Arcade)
• Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time (Arcade)
• Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)
• Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game (NES)
• Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project (NES)
• Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (NES)
• Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time (Super Nintendo)
• Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Super Nintendo)
• Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist (Sega Genesis)
• Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Sega Genesis)
• Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of The Foot Clan (Game Boy)
• Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back From The Sewers (Game Boy)
• Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue (Game Boy)

Returnal: Ascension

Returnal’ın en yeni genişleme paketi, 22 Mart’ta oyuncularla buluşacak. Pakette oyunculara Returnal’a geri dönüş için iki seçenek sunuluyor. Bunlardan ilki oyuna çevrimiçi ortak oyun modunu getirecek. Bu modun zorlanan oyunculara bir hayli yardımcı olacağı söylenebilir.

İkinci seçenekte ise oyunculara tamamen yeni ve daha zor bir bölüm sunuluyor. Bu bölümü oynayabilmek için ana macerada “Icarian Grapnel” içeriğine erişmek gerekiyor. Yeni bölüm oyunculara daha fazla hız ve kavga vadediyor.

Returnal: Ascension PS5’te oyuncularla buluşacak.

The DioField Chronicle

Square Enix‘in imzasını taşıyan The DioField Chronicle, ana karakterlerinin çizimiyle akıllara Final Fantasy’nin PlayStation 1’deki ilk oyununu getiriyor. Ancak sıra tabanlı ve gerçek zamanlı bu taktik savaşında Final Fantasy markası tercih edilmemiş. Bunda TheDioField Chronicle’ın daha hızlı bir mekaniğinin olması etkili olmuşa benziyor.

The DioField Chronicle bu yıl içinde PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch ve PC’de oyuncularla buluşacak.

Sony State of Play etkinliğinin özetini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER