Teknoloji

Sony: Sony Pictures korsan saldırısında 37 bin 500 kullanıcıya ait bilgiler çalındı

Sony sadece oyun ürünleriyle değil güvenlik açıklarıyla da malzeme olmaya devam ediyor. PlayStation Network servisinin saldırıya uğraması sonucu meydana gelen hasarı ortadan kaldırmaya ve yaralarını sarmaya çalışan şirketin alt faaliyet kollarına ait web siteleri de korsanların hedefi olmuş durumda. En son geçtiğimiz perşembe günü Sony Pictures sitesi korsanların hedefi olmuştu. Sony bu saldırıyı kaybetti ve meydana gelen zararla ilgili rakamları yayınladı.

Söz konusu saldırı Lulz Security olarak adlandırılan ve çeşitli yüksek profilli ağlara saldırıp kullanıcı bilgilerini çalıp satmaktan çok onların açıklarını ortaya çıkarmayı ve sahiplerini utandırmayı hedefleyen bir grup tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleşen bu saldırıdan sonra Lulz Security’nin bir milyonun üzerinde hesaba ait bilgileri ele geçirdiği belirtilmişti. Hatta grup yaklaşık 39 bin kullanıcıya ait bilgileri web’de açık etmişti. Söz konusu bilgilerin arasında e-posta ve şifre kombinasyonları, hatta ev adresleri ve doğum günü bilgileri bile bulunuyordu.

Sony bugün yaptığı açıklamayla Sony Pictures sitesine gerçekleştirilen saldırı sonucunda 37 bin 500 kullanıcıya ait bilgilerin saldırı sonucunda ele geçirildiğini duyurdu. Şirket sunucularından herhangi bir kredi kartı bilgisinin çalınmadığı konusunda da güvence verdi. Ancak bu, ad, cinsiyet, adres, e-posta adresi, telefon numarası, doğum günleri, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgilerin çalınmadığı anlamına gelmiyor.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER