Teknoloji

Sony’nin Google Glass rakibi mart ayında geliştiricilerin elinde olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-smarteyeglass-190914

Giyilebilir teknolojik ürünlerin giderek daha popüler hale geldiği son zamanlarda Google’ın Glass gözlüğüne daha çok rakip çıkması muhtemel gözükse de, bu olasılık gerçeğe dönüşmedi. Ancak bu durum ortada hiçbir alternatif bulunmadığı anlamına gelmiyor. Sony’nin Google Glass’a karşılık olarak hazırladığı SmartEyeGlass isimli prototip, CES 2014’de görücüye çıkmıştı.

Tuhaf bir görünüme sahip olan Sony SmartEyeGlass; ivmeölçer, jiroskop, elektronik pusula, ortam ışığı sensörü ve 3 megapiksellik bir kamerayla birlikte geliyor. Cihaz bir kabloyla ekstra dokunma sensörü ve mikrofon barındıran bir harici pile bağlanıyor. SmartEyeGlass’ın Yazılım Geliştirme Araçseti’ni yayınlayan Sony, SmartEyeGlass’ın mart ayının sonu itibarıyla geliştiricilerin elinde olacağının sözünü verdi.

Pil kurulumu dışında Sony SmartEyeGlass ve Google Glass arasındaki temel farkı, Sony’nin bilgileri kullanıcıların görüşüne yerleştirmek için yeşil monokrom bir ekran kullanıyor. SmartEyeGlass Android işletim sistemli tüm akıllı telefonlarla eş zamanlanabilecek, böylelikle gözlüğü takan kişiye bildirimler ve navigasyon bilgileri aktarılabilecek. Şirket SmartEyeGlass’ı konsept aşamasının ötesine taşımaya hazırlanırken, artırılmış gerçeklik üzerine yoğunlaşan yazılımcıları da bünyesine katmayı istiyor.

İLGİLİ HABERLER